back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φον Ντερ Λάιεν: Στόχος μια ισορροπημένη ΕΕ, δυνατή και ενωμένη

Διαβάστε επίσης

«Γνωρίζουμε όλοι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μόνο εάν είμαστε ενωμένοι, επιτυχημένοι και ισχυροί. Ο κόσμος ζητάει περισσότερη Ευρώπη και χρειάζεται μια ισχυρή ευρωπαϊκή φωνή και μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, μόνο εάν είμαστε μαζί».

Αυτό τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Ζάγκρεμπη, η οποία αναμένεται να αναλάβει επίσημα τον Οκτώβριο τα νέα της καθήκοντα ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπενθύμισε, δε, στα κράτη – μέλη να ορίσουν τους υποψηφίους τους για τη στελέχωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έως τις 26 Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι έως σήμερα οι χώρες που το έχουν κάνει αυτό είναι 16 (σε σύνολο 28).

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μετέβη στο Ζάγκρεμπ, μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Βερολίνο, Παρίσι και Βαρσοβία, είπε ακόμα ότι στις συνομιλίες που θα έχει με Κροάτες αξιωματούχους θα τεθούν ζητήματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προεδρία της Κροατίας (το α’ εξάμηνο του 2020), όπως επίσης το Brexit και διάφορα θέματα που άπτονται της οικονομίας και της ασφάλειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα