back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών- Ζητούσαν 4.000 ευρώ έως την Ιταλία με το σύστημα Hawala

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθησαν στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Άμεσης Δράσης , δύο αλλοδαποί, για παράνομη προώθηση 49  μεταναστών, από τη χώρα μας προς την Ιταλία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι συλληφθέντες κατελήφθησαν σε προαύλιο χώρο υπό ανέγερση κτιρίου στην περιοχή του Χαϊδαρίου, να συντονίζουν και να επιβιβάζουν, στοιβάζοντας σε επικίνδυνες και ασφυκτικές συνθήκες τόσο σε καρότσα φορτηγού όσο και σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πλήθος αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα κατέβαλλαν χρηματικά ποσά από 4.000 έως 5.000 το άτομο, προκειμένου να προωθηθούν παράνομα, αρχικά στην Ιταλία, με τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα χρήματα φέρεται ότι διακινήθηκαν μέσω άτυπου συστήματος μεταφοράς χρημάτων « HAWALA BANK Ι NG ».

Επιπλέον, για να αποκρύψουν την παράνομη δράση τους είχαν τοποθετήσει στο κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πλαστές πινακίδες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιας μάρκας και χρώματος και το έθεταν σε λειτουργία με τη χρήση κλεψίτυπου ηλεκτρονικού κλειδιού.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, αντίστασης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί μεταφοράς και προώθησης παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό, εκ κερδοσκοπίας κατά συναυτουργία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα