back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Βουλή τα νομοσχέδια με τις αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ, φόρους, κράτος, συντάξεις, ΟΤΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινοβουλευτικός μαραθώνιος με στόχο της κυβέρνησης την άμεση ψήφιση τριών νομοσχεδίων.

Αρχίζει από αύριο Δευτέρα στην Βουλή, η συζήτηση για τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης, τα οποία περιλαμβάνουν σωρεία αλλαγών σε ΕΝΦΙΑ, φορολογία,  την διοίκηση του κράτους, τις συντάξεις, την λειτουργία των ΟΤΑ, αλλά και το πανεπιστημιακό άσυλο.

Ήδη κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους οφειλέτες. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση, το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί  το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο εισάγεται την Δευτέρα το μεσημέρι στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Την ίδια ημέρα,  θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή για επεξεργασία και το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Το νομοσχέδιο συγκεντρώνει όλες τις διάσπαρτες διατάξεις των τελευταίων 40 ετών για την οργάνωση της κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης και αναμένεται να ψηφιστεί έως 8 Αυγούστου.

Το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά και την βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων με μείωση της ελάχιστης δόσης σε 20 ευρώ το μήνα, καθώς και του επιτοκίου από 5 σε 3%.

Αντίστοιχη διάταξη για μείωση επιτοκίου θα περιλαμβάνεται και για τις ασφαλιστικές εισφορές, στο διυπουργικό νομοσχέδιο των υπ.Εσωτερικών και Εργασίας.

Στο διυπουργικό νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα ενισχύουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών, θα περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις για το Πανεπιστημιακό άσυλο και την απονομή ψηφιακής σύνταξης για μείωση της γραφειοκρατίας και του χρόνου αναμονής.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα