back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με καύσωνα μας αποχαιρετά ο Ιούλιος

Διαβάστε επίσης

Η Κυριακή 28 Ιουλίου αναμένεται να είναι η θερμότερη ημέρα με βάση τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα, νέα άνοδο ενδέχεται να σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα μας από την Πέμπτη.

Σήμερα αναμένονται ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα συνδυάζονται με έντονη αίσθηση δυσφορίας. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, δίνοντας πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως λίγες σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια ορεινά και στη συνέχεια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση της ΕΜΥ έχει ως εξής:

Κυριακή

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι με ένταση πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια, η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι, θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους, τοπικά στον Θερμαικό έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Στη Μακεδονία, αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιροι όμβροι με μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, τις απογευματινές ώρες. Οι ανεμοι, θα πνεουν μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους με ένταση τοπικά στον Θερμαικό έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ, στα βόρεια και τοπικές βροχές τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Έυβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 και στη Θεσσαλία κατά τόπους 39 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ θα πνέουν δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα 29-07-2019

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές, σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη.

Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το  μεσημέρι στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει πτώση, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Την Τρίτη 30-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί  όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και στα υπόλοιπα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τετάρτη 31-07-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη 01-08-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Παρασκευή 02-08-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Με τον υδράργυρο να παίρνει την ανιούσα εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα οι αδειούχοι.

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ οι αδειούχοι του Ιουλίου. Συγκεκριμένα, σήμερα από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 27 πλοία, από τη Ραφήνα 14 και από το Λαύριο 6. Επιπλέον θα γίνουν και τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Χθες Παρασκευή αναχώρησαν 40.520 άτομα από τα λιμάνια της Αττικής. Συγκεκριμένα: Πειραιά: 29 δρομολόγια 28.222 επιβάτες Ραφήνα: 15 δρομολόγια με 9.748 επιβάτες Λαύριο: 6 δρομολόγια με 1.209 επιβάτες Ακόμα έγιναν 48 δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού με 1341. επιβάτες.

Στα πλοία η πληρότητα ξεπερνά το 80%, ενώ πολύ αυξημένη είναι η κίνηση γύρω από τους δρόμους στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω έργων στην περιοχή.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα