back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση»

Διαβάστε επίσης

Η μεγάλη έκθεση με τίτλο «Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση»  φιλοξενείται στο Σεράφειο έως και τις 31 Ιουλίου, με έργα από 23 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, αλλά και χειροτεχνίες του Νέλσον Μαντέλα.

Η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Βάσια Δεληγιάννη, μιλώντας στον Αθήνα 984 στην εκπομπή της Κατερίνας Πουλοπούλου «Τι παίζει;» ανέφερε πως «είναι μια έκθεση με 23 καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο (Κίνα, ΗΠΑ, Φιλιππίνες, Αγγλία, Κύπρος, Ελλάδα, Νότια Αφρική) οι οποίοι έρχονται να μιλήσουν για το πώς η τέχνη τους βοήθησε στη ζωή τους να ξεπεράσουν συγκρούσεις οι οποίες μπορεί να είναι πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, αλλά και εσωτερικές. Η ίδια η έκθεση έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή τους και μέσα από το έργο τους διηγούνται τη ζωή τους. Έτσι έχουμε και τα έργα του Μαντέλα που είναι λίγο… έκπληξη γιατί δεν είναι πολύ γνωστό ότι ο Μαντέλα ζωγράφιζε, για να περάσει μέσα από αυτά το πολιτικό του μήνυμα. Η σειρά του λέγεται “The Strugle”».

Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι ο ακτιβιστής Wu Yuren, πολιτικός κρατούμενος στην Κίνα που κατάφερε να μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη οπού ζει μέχρι και σήμερα, ενώ συμμετέχει η Εύα Στεφανή -μια από τις Ελληνικές συμμετοχές στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας-, η Ελένη Φωτιάδου από τη Θεσσαλονίκη και οι Κύπριες καλλιτέχνιδες Μελίνα Shukuroglou, Βίκυ Περικλέους και Έφη Σαββίδη.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα