back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρώπη “φλέγεται”

Διαβάστε επίσης

Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώθηκαν χθες σε Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο, καθώς νέο κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ολλανδική μετεωρολογική υπηρεσία ΚΝΜΙ, στην περιοχή Γίλτσε εν Ρέιαν ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 39,2 βαθμούς Κελσίου. Η προηγούμενη θερμοκρασία ρεκόρ ήταν 38,6 βαθμοί Κελσίου και είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 1944.

Στο Βέλγιο, η θερμοκρασία στην αεροπορική βάση Κλάινε-Μπρόγκελ στη Φλάνδρα άγγιξε τους 39,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ προβλέπεται περαιτέρω άνοδος σήμερα.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας, DWD, στην πόλη Γκάιλενκιρχεν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία και το Βέλγιο, σημειώθηκε νέο ρεκόρ θερμοκρασίας σε εθνικό επίπεδο, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 40,5 βαθμούς Κελσίου.

“Οι θερμότερες μάζες αέρα θα κινηθούν την Πέμπτη από την κεντρική και βόρεια Γαλλία προς το Βέλγιο, την Ολλανδία και την δυτική Γερμανία”, δήλωσε ο Έρικ Λάιστερ της μετεωρολογικής υπηρεσία AccuWeather.

Σε πολλές πόλεις της Γαλλίας σημειώθηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ, ενώ μεγάλο τμήμα της χώρας έχει κηρυχθεί σε επίπεδο συναγερμού 2 και μέρος του βόρειου τμήματος σε επίπεδο 1.

Σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 37 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται σήμερα η υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία στην ιστορία της, ξεπερνώντας τους 38,5 βαθμούς Κελσίου.

Και στην Αυστρία η θερμοκρασία άγγιξε τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές στο Λουξεμβούργο και την Ιταλία έχουν εκδώσει προειδοποίηση για ακραίες θερμοκρασίες. Κόκκινος συναγερμός σήμανε χθες για τις ιταλικές πόλεις Μπολτσάνο, Μπρέσια, Φλορεντία, Περούτζια και Τορίνο, ενώ σήμερα στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού αναμένεται να τεθούν και άλλες πόλεις, ανάμεσά τους και η Ρώμη.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα