back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το νέο κυβερνητικό σχήμα του Μπόρις Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ξεκινάει η πρωθυπουργική θητεία του Μπόρις Τζόνσον. Ο Ντόμινικ Ράαμπ θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ενώ το υπουργείο Εσωτερικών περνάει στην Πρίτι Πατέλ, πρώην υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης. Τέλος, ο μέχρι σήμερα υπουργός Εσωτερικών μετακινείται στο υπουργείο Οικονομικών. 

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον διορισμό του από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, κατά προτίμηση με μια συμφωνία.

Στην ίδια γραμμή άλλωστε κινήθηκαν και οι δηλώσεις του ίδιου του Τζόνσον αμέσως μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε από την βασίλισσα Ελισάβετ, όταν δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς «εάν» και «όμως».

Σημειώνεται ότι ο Ντομινίκ Ράαμπ, θεωρείται σκληροπυρηνικός ευρωσκεπτικιστής και έχει διατελέσει υπουργός Brexit στην κυβέρνηση της Τερέζας Μέι πριν παραιτηθεί, διαφωνώντας με τη στρατηγική που ακολουθούσε η πρώην πρωθυπουργός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα