back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα με δυο ντέρμπι στην Α1 μπάσκετ

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα με ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προέκυψε κατά τη σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος στην Α1 μπάσκετ. Συγκεκριμένα στην πρώτη αγωνιστική θα παίξουν Παναθηναϊκός- ΑΕΚ και Αρης ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα για πρώτη φορά στην ιστορία της Α1 δεν θα συμμετέχει ο Ολυμπιακός, ενώ Ηρακλής και Ιωνικός Νικαίας επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στάθηκε στα προβλήματα που υπήρξαν μέσα στη σεζόν που πέρασε, αλλά και σε όσα πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση.

«Ο ΕΣΑΚΕ και τα μέλη του έκαναν το παν ώστε το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν να ολοκληρωθεί. Η επιλογή να μην ολοκληρωθεί ήταν καταστροφική για όλους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του απέναντι στην ομάδα και στους φιλάθλους του.

Ο ΕΣΑΚΕ ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει τους νόμους και δικαιώθηκε από τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ο ΕΣΑΚΕ είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει μπροστά ώστε να συνεχίσει να γράφεται η ιστορία.

Τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι οι κινητήριοι μοχλοί. Η συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης δεν εξυπηρετεί τίποτα παραπάνω από ευκαιριακά συμφέροντα και αν επιτευχθεί θα έχει καταστροφικές συνέπειες» είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και πρόσθεσε: «Πρέπει να προστατευτούν τα πρωταθλήματα. Η προσπάθεια ανάπτυξης είναι καθημερινή και περνά μέσα από τις ομάδες και τον ΕΣΑΚΕ. Στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας. Γι αυτό δεν αρνηθήκαμε την αλλαγή σκυτάλης σε ομάδες υγιείς.

Η νέα σεζόν θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προσέλκυσης νέων ηλικιών και οικογενειών μέσω των νέων τεχνολογιών, της βελτίωσης των υποδομών. Θέλω να τονίσω την προσπάθεια των ΚΑΕ για να προσφέρουν στους φιλάθλους καλύτερες συνθήκες.

Ολοι πρέπει να συνεργαστούμε με την ΕΟΚ για την ανάπτυξη του αθλήματος και να δημιουργήσουμε ελκυστική διοργάνωση. Ο φίλαθλος έχει να επιλέξει μεταξύ πολλών αγώνων την εβδομάδα. Όπως το ΝΒΑ που διαπρέπει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και διαφορετικών αθλημάτων.

Όλοι πρέπει να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο για να μείνει η Basket League ανταγωνιστική. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για τη συνεργασία μας. Το μπάσκετ και το πρωτάθλημα επέστρεψε στα σπίτια των Ελλήνων. Το ίδιο πετυχημένη θα είναι η συνεργασία μας και τη νέα σεζόν».

Η 1η αγωνιστική:

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Άρης – ΠΑΟΚ
Περιστέρι – Ηρακλής
Κολοσσός – Πανιώνιος
Ιωνικός Νικαίας – Λαύριο
Ομάδα Α – Προμηθέας Πάτρας
Ήφαιστος Λήμνου – Ρέθυμνο

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα