back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οικολόγοι Πράσινοι: Η κυβέρνηση εμμένει και εκθειάζει τον ιδιωτικό τομέα

Διαβάστε επίσης

Η Κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει ακάθεκτη το έργο του παρελθόντος της, τόσο με την υιοθέτηση καταστρεπτικών μορφών ανάπτυξης αλλά και αδιαφορώντας για τις βλάβες στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον αλλά και τις επιπτώσεις σε δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις.

Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα πεπραγμένα και τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.  Υπογραμμίζουν ότι  «Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς σχεδόν καμία ουσιαστική μέριμνα για το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, με εξαίρεση ορισμένα ευχολόγια περί κυκλικής οικονομίας τα οποία επίσης είναι ενταγμένα σε μία νεοφιλελεύθερη αντίληψη προς όφελος αποκλειστικά και μόνο λίγων προνομιούχων».

Η Κυβέρνηση μετά από μία σειρά σοβαρών θεσμικών ατοπημάτων, που ενίοτε αφορούν ακόμη και τον διαχωρισμό των εξουσιών τα οποία μπορούν ακόμη και να αμφισβητηθούν από διεθνή όργανα (Υπαγωγή αντιεγκληματικής πολιτικής και προσφυγικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποκλειστικός έλεγχος της ενημέρωσης από τον Πρωθυπουργό μεσω υπαγωγής των ΑΠΕ και ΕΡΤ απευθείας στον ίδιο, όπως και της ΕΥΠ, κατάργηση θεσμοθετημένων και αποτελεσματικών αυτόνομων αρχών και υπηρεσιών ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ κ.α) εμμένει και εκθειάζει τον ιδιωτικό τομέα, και όπως φαίνεται είναι έτοιμη από καιρό για την ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμα και των δημόσιων αγαθών και των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών.

Ενδεικτικά:

Ξεκινώντας από τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ που είναι υποδομές εθνικής και στρατηγικής σημασίας, περνώντας στην παιδεία κλείνοντας το μάτι στους σχολάρχες, στην υγεία με την προώθηση ιδιωτικοποίησης κλινικών και ανάθεση μέρους της περίθαλψης σε ιδιώτες, και με νέες μεθόδους όπως κινητές μονάδες, και φθάνοντας στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης με μεθόδους Πινοσέτ, φαίνεται αυτά να είναι μόνο η αρχή.

Επιπλέον, χωρίς να το έχει κρύψει ποτέ, η Νέα Δημοκρατία προτιμά να ενισχύει τους προνομιούχους, εξ ου και τα δώρα των 300 εκατομμυρίων του ΕΝΦΙΑ στις μεγαλοκατόχους ακινήτων.

· Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κανένα σχέδιο για μία ορθή ενεργειακή μετάβαση, πλην μίας κατά πάσα πιθανότητα αναποτελεσματικής ιδιωτικοποίησης υποδομών και πόρων, που θα είναι αναμφίβολα επιβαρυντική για τους πολίτες.

· Η κυβέρνηση σε εναγκαλισμό με τις πλέον συντηρητικές φωνές της εκκλησίας, μας επιστρέφει στο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει μια ιδιαίτερη εμμονή στο δόγμα τάξη και ασφάλεια που συνήθως έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

· Σκληραίνοντας πολιτικές για τους πρόσφυγες και τους πάσης φύσεως κοινωνικά αδύναμους τους οδηγεί στον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στις ζωές τους, την κοινωνία και την οικονομία.

· Καταργεί συλλήβδην και ελαφρά την καρδία, το πανεπιστημιακό άσυλο φτάνοντας στο άλλο άκρο, με διακινδύνευση περιστολής βασικών δικαιωμάτων διακίνησης ιδεών.

· Ακυρώνει τη δημοκρατική κατάκτηση της Απλής Αναλογικής, ειδικότερα, δε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιλέγοντας κυβερνησιμότητα αντί διακυβέρνησης.

Η κυβέρνηση συνολικά φαίνεται να επιθυμεί την κατάργηση κοινωνικών κατακτήσεων με επιβαρυντικές αλλαγές στους όρους εργασίας και στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας εις βάρος των αδυνάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα