back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Ανησυχούμε βαθιά για όσα επιμελώς αποκρύπτονται από την κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και γιατί διαφωνεί επί της ουσίας αλλά κυρίως γιατί ανησυχεί βαθιά για όσα επιμελώς αποκρύφθηκαν», τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αφήσει στην άκρη τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να μη βαφτίζει τις ιδεολογικές του απόψεις ως κοινή λογική. «Έχουμε μία εντολή να μη σας επιτρέψουμε να ολοκληρώσετε ένα σχέδιο εξαπάτησης των μεσαίων στρωμάτων και των λαϊκών οικογενειών», ανέφερε. Αφού επισήμανε ότι η κάλπη δεν εξαγνίζει, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κακόγουστο αστείο όσα αναφέρει σε συνεντεύξεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κυρίως σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι δήθεν νίκησε τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά. «Μιλάτε εσείς που δεν διστάσατε να αγκαλιάσετε τον εθνικολαϊκισμό και να γίνετε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το πακέτο φοροελαφρύνσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση, επισήμανε ότι «εμείς ως κυβέρνηση υλοποιήσαμε μέτρα 7 δισ. σε λιγότερο από έναν χρόνο και μας κατηγορούσατε για παροχολογία, και εσείς φέρατε 300 εκ έκπτωση μεγαλύτερη στον ΕΝΦΙΑ για το 2019 και κοντεύετε να στήσετε και αψίδες θριάμβου για να περάσετε από κάτω».

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους, επικαλούμενος το παράδειγμα ενός σπιτιού 60 τμ στο Κερατσίνι του οποίου ο ιδιοκτήτης θα δει έκπτωση 77 ευρώ, κ ενός σπιτιού 250 τμ στην Εκάλη όπου ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει 700 ευρώ λιγότερα. Για την ΔΕΗ κάλεσε την κυβέρνηση να πει στον κόσμο ότι πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα κρύβονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρονικού ρεύματος, ενώ απαντώντας στα περί ακυβερνησίας στους δήμους λόγω της απλής αναλογικής, μίλησε για αλλεργία της κυβέρνησης απέναντι στην αυθεντική εκπροσώπηση των πολιτών και επαναφορά της μονοκρατορίας του ενός σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει παιχνίδια με τους θεσμούς για τον εκλογικό νόμο επιχειρώντας θεσμικές ακροβασίες μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα