back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λογοκλοπή ήταν το κίνητρο του άνδρα που σκόρπισε το θάνατο στο Κιότο της Ιαπωνίας

Διαβάστε επίσης

Προμελετημένος πιστεύεται ότι ήταν – σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ – ο εμπρησμός στο στούντιο κινουμένων σχεδίων στο Κιότο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 33 άνθρωποι.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο φερόμενος ως δράστης του πολύνεκρου εμπρησμού φώναζε ότι είχε υποστεί λογοκλοπή. Ο 41χρονος άνδρας τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρχές, «έμοιαζε πολύ δυσαρεστημένος, έγινε έξαλλος, φώναζε κάτι που νομίζω ήταν ότι είχε υποστεί λογοκλοπή», δήλωσε σε δημοσιογράφους μια αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψής του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο άγνωστος κραύγασε «να πεθάνετε», προτού περιχύσει στην είσοδο της εταιρείας Kyoto Animation ένα υγρό, πιθανότατα βενζίνη, και βάλει φωτιά το πρωί της Πέμπτης.

Ένας άνδρας με παρουσιαστικό παρόμοιο με εκείνο του υπόπτου πήγε σε πρατήριο καυσίμων για να γεμίσει δύο δοχεία χωρητικότητας 20 λίτρων, όπως ανέφεραν ΜΜΕ. Δύο μεταλλικά δοχεία, ένας σάκος κι ένα καροτσάκι βρέθηκαν κοντά στο κτήριο, ενώ πέντε μεγάλα μαχαίρια εντοπίστηκαν στο εξωτερικό του.

Ο ύποπτος δεν έχει καμία γνωστή σχέση με την εταιρεία που έγινε στόχος της επίθεσής του. Η άδεια οδήγησης που είχε πάνω του αναφέρει ότι η διεύθυνση κατοικίας του βρίσκεται στη Σαϊτάμα, νότιο προάστιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, όπως μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Ο άνδρας κρατείται από την αστυνομία κι έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα πόδια.

Η φωτιά είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 33 άνθρωποι, ενώ άλλοι 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι ιαπωνικές αρχές αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η Kyoto Animation παράγει δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων μιας τεχνοτροπίας γνωστής ως anime.

Η περιοχή όπου βρίσκεται το στούντιο παρέμενε αποκλεισμένη από αστυνομικούς σήμερα το πρωί. Ελάχιστα από τα περίπου 30 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος που επιχείρησαν για την κατάσβεση παρέμεναν στο σημείο. Ορισμένοι από τους πυροσβέστες πάντως συνέχιζαν να ρίχνουν νερό σε τμήματα του κτηρίου, που ακόμη κάπνιζαν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα