back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητες για τις τοπικές κοινωνίες από τον Thomas Cook

Διαβάστε επίσης

Ένα νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στα κατά τόπους resort, που αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στον προορισμό και θα ισχύσει από την τρέχουσα τουριστική περίοδο ανακοίνωσε ο Thomas Cook.

Πρόκειται για το «Love Local», στο οποίο περιλαμβάνονται νέες εμπειρίες που θα παρέχουν τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν τις τοπικές κοινότητες και όχι μόνο να μάθουν για τις τοπικές παραδόσεις, αλλά να έχουν και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές, με αποτέλεσμα τα όποια οφέλη προκύπτουν να επιστρέφεται στην τοπική κοινωνία, ώστε να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη του προορισμού.

Σύμφωνα με έρευνα το 40% των Βρετανών τουριστών επιζητούν και επιλέγουν δραστηριότητες, οι οποίες θα έχουν θετικό αντίκρυσμα για τις τοπικές κοινότητες, όπου βρίσκονται τα καταλύματα της επιλογής τους.

Μάλιστα για το 50% των τουριστών από την Βρετανία το βασικό κριτήρια επιλογής των διακοπών τους είναι να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα και να στηρίξουν μικρές και ανεξάρτητες επιχειρήσεις, ενώ το 30% επιλέγει τόπο διαμονής προκειμένου να γνωρίσει τις τοπικές παραδόσεις.

Μέχρι στιγμής 13 περιοχές έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εμπειριών «Love Local», όπως είναι η ισπανική ενδοχώρα, το Λανθαρότε, η Γκραν Κανάρια, το Μεξικό και η Κούβα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να προστεθούν και περισσότερες με στόχο να φθάσουν τις 70 μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Το κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος ξεκινά από 12 ευρώ το άτομο και μπορεί να γίνει κράτηση μέσω των εκπροσώπων των resort της Thomas Cook ή της διαδικτυακής εξυπηρέτησης Connected Service.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα