back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ νοθευμένου προϊόντος καφέ

Διαβάστε επίσης

Νοθευμένος σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Rodusta βρέθηκε μετά από ελέγχους το προϊόν “Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold”, συσκευασμένος με την εμπορική ονομασία “Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality”. Οι έλεγχοι έγιναν από τον ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής.

Πάντως, ο Φορέας απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στη διακίνηση του προϊόντος εταιρείες την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας που είναι προέλευσης Ιταλίας και έχει ημερομηνία λήξης στις 19/12/2020.

Να επισημάνουμε ότι οι εν λόγω έλεγχοι αφορούσαν στην γνησιότητα του καφέ ποικιλίας Arabica και εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό των ελέγχων του ΕΦΕΤ για την καταπολέμηση δόλιων πρακτικών και νοθείας στα τρόφιμα με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

Τι απαντά η εταιρεία

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA-ROMA και διανομής Ιωάννης Ταλούμης & ΣΙΑ Ε.Ε.Δ διευκρινίζει  ότι η έννοια νοθευμένου που χρησιμοποιήθηκε από τον ΕΦΕΤ για να χαρακτηρίσει το προϊόν, αφορούσε την λεκτική επισήμανση στη συσκευασία (100% Αrabica), που κατόπιν του εργαστηριακού ελέγχου θεωρείται μη συνεπής με το περιεχόμενο, εφόσον εκ του αποτελέσματος φάνηκε να περιέχει 24 +-10% της ποικιλίας καφέ Robusta.

«Σε καμία περίπτωση το προϊόν δεν περιέχει κάποια επικίνδυνη ή βλαβερή για τον οργανισμό ουσία και η κατανάλωση του είναι απόλυτα ασφαλής», επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωση.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα