back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Τα Βαλκάνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών» στο Συνέδριο του Economist

Διαβάστε επίσης

“Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει χώρο μέσω της ευρωπαϊκής διαδικασίας ένταξης της γείτονος να βρούμε επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές” επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Μιλώντας σε πάνελ με θέμα “τα Βαλκάνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών” ο κ Βαρβιτσιώτης επεσήμανε παράλληλα ότι “θα υπερασπιστούμε όμως τα εθνικά συμφέροντα και προϊόντα με ονομασία προέλευσης Μακεδονία”. “Η Συμφωνία έλυσε τα πολιτικά ζητήματα και αφήνει χώρο για συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και της οικονομίας” είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως “για να σταθεί η Συμφωνία θα πρέπει και τα δύο μέρη να παραμείνουν προσηλωμένα στους ουσιώδεις όρους αυτής. Εάν εφαρμοστεί απερέγκλιτα και από τις δύο πλευρές μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες” επεσήμανε.

“Βασικός πυλώνας της εξωτερικής μας πολιτικής είναι πως τα καλά νέα για τον γείτονα είναι καλά νέα για εμάς και το αντίστροφο” σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νικολα Ντιμιτρόφ τονίζοντας πως μόνο μέσω του διαλόγου επιλύονται οι διαφορές. “Είμαστε πλέον στην κορυφή του λόφου στις σχέσεις μας. Πίσω μας έχουμε την καχυποψία, το σκοτάδι, το χειμώνα και μπροστά μας το πράσινο, φως και την άνοιξη” είπε για να προσθέσει ότι θα πρέπει να δούμε πλέον την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών όχι σαν ένα βάρος αλλά σαν μια ευκαιρία”.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα