back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Politico: Oι πρωτεύουσες της ΕΕ ενεργούν γρήγορα για να κρατήσουν το ΔΝΤ στα χέρια τους.

Διαβάστε επίσης

Οι Eυρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν συνταχθεί σε μία κοινή γραμμή έτσι ώστε να ορίσουν τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιας και πάντα αυτός ήταν “από την περιοχή τους”. Αυτό προσπαθούν από τότε που αποφασίστηκε η Christine Lagarde της Γαλλίας, για να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την 1η Νοεμβρίου.

Οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία θα συζητήσουν έναν κατάλογο υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνάντηση με συναδέλφους από τις άλλες χώρες της G7, σήμερα στο Παρίσι, σύμφωνα με το Politico.

“Είναι υψηλή πολιτική και εξουσία”, δήλωσε ο Mujtaba Rahman, διευθύνων σύμβουλος της Ευρώπης στην Eurasia Group. “Η ΕΕ θέλει να διατηρήσει την επιρροή της στην παγκόσμια σκηνή εν μέσω ανησυχιών για την αναδυόμενη Ασία που θα μπορούσε σύντομα να προσπεράσει την ΕΕ”.

Ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΝΤ κυμαίνεται από “βαριά ονόματα” όπως ο πρώην επικεφαλής της Ευρωομάδας Jeroen Dijsselbloem και ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, όπως ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Αλέξανδρος Στουμπμπ.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ στις Βρυξέλλες δήλωσαν ότι οι κύριοι ανταγωνιστές θα μπορούσαν να προέρχονται από την Άπω Ανατολή, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη, που προωθούν τους υποψηφίους τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα