back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΓΑΛΛΙΑ: Αντικαταστάθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος

Διαβάστε επίσης

Μετά από περίπου μία εβδομάδα γεμάτη αποκαλύψεις περί σκανδάλων, ο Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος αποφάσισε τελικά να υποβάλει την παραίτησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν να διορίζει αμέσως αντικαταστάτη ώστε να γλιτώσει οποιαδήποτε κυβερνητική κρίση.

Διάδοχος του υπουργού Φρανσουά Ντε Ρουζί η Ελιζαμπέτ Μπόρν, υπουργός μεταφορών μέχρι χθες και πρώην διευθύντρια του γραφείου της Σεγκολέν Ρουαγιάλ. “Ο πρόεδρος επιθυμούσε να λήξει όλο αυτό ιδιαίτερα άμεσα”, διέρρευσαν χθες πηγές του Ελιζέ.

Να θυμίσουμε ότι ο Ντε Ρουζί είχε αντικαταστήσει τον προηγούμενο υπουργό Περιβάλλοντος που είχε παραιτηθεί τον Αύγουστο του 2018, το Νικολά Ιλό.

Σε μήνυμά της στο twitter χθες το βράδυ, η νέα υπουργός δήλωσε ότι είναι “αποφασισμένη να συνεχίσει την σημαντική μάχη της οικολογικής μετάβασης”

Αυτό που προσάπτουν στην Μπορν αρκετοί είναι ότι δεν προέρχεται από τον χώρο του περιβάλλοντος και της οικολογίας, όπως οι δύο προηγούμενοι υπουργοί. Και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα