back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσωπική δέσμευση του Κ. Μτσοτάκη για τολμηρή πολιτική στην Υγεία

Διαβάστε επίσης

Επιτάχυνση προσλήψεων 2.000 νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία με προτεραιότητα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Στις προτεραιότητες του Πρωθυπουργού είναι και η άμεση έναρξη της νέας διαδικασίας απόκτησης ειδικότητας μέσα στα νοσοκομεία για τους απόφοιτους των νοσηλευτικών σχολών, προκειμένου κάθε χρόνο να είναι διαθέσιμοι επιπλέον 1500 εργαζόμενοι.

Ο Πρωθυπουργός προσδιόρισε ως άμεσες δράσεις για την κυβέρνηση την αντιμετώπιση των ζητημάτων με τις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς και την πολύ μεγάλη αναμονή για τις ακτινοθεραπείες στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπογράμμισε επίσης ότι αποτελεί προσωπική του δέσμευση η προώθηση μιας τολμηρής πολιτικής στον τομέα της πρόληψης και η ουσιαστική στήριξη της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Κλείνοντας είπε ότι «Θέλω να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Καταβάλλουν συχνά μία υπεράνθρωπη προσπάθεια. Τους χρειαζόμαστε μαζί μας σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε. Ετοιμάζουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον προς όφελος πάντα των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κικίλιας: Να το μετατρέψουμε από υπουργείο της απόγνωσης σε υπουργείο της ελπίδας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του που όπως ανέφερεν δείχνει την μέριμνα της νέας κυβέρνησης για τον άνθρωπο. Το υπουργείο Υγείας ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες, ανέφερε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να το μετατρέψουμε από υπουργείο της απόγνωσης σε υπουργείο της ελπίδας. Τέλος, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν που είναι ανάλογες.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στη 1:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, και τον υποδέχθηκαν έξω από την είσοδο ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο εσωτερικό περίμεναν εργαζόμενοι που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και ευχές. Στη συνέχεια ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο στο γραφείο του κ. Κικίλια όπου και έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του Στέλιου Πέτσα.

Απάντηση Ανδρέα Ξανθού στις δηλώσεις Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στα Υπουργεία, χωρίς ατζέντα και, κυρίως, χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σημειώνοντας ότι «επειδή το πρόγραμμα, που έχει παρουσιάσει η ΝΔ στον τομέα της Υγείας είναι μια έκθεση ιδεών χωρίς κανένα εχέγγυο υλοποίησης, ενώ οι μόνες συγκεκριμένες αναφορές που έχουν γίνει ( π.χ. για τη δυνατότητα ιδιωτικών εταιρειών να έχουν ενεργό ρόλο στα δημόσια νοσοκομεία) προκαλούν αντιδράσεις λόγω του ακραία νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα τους, ο Πρωθυπουργός αναγκάζεται να κάνει γενικόλογες δηλώσεις που απλώς τον εκθέτουν».

Η ρητορική για «Υπουργείο της Απελπισίας που θα μετατραπεί σε Υπουργείο της Ελπίδας», αναδεικνύει έλλειμμα επεξεργασμένης στρατηγικής και τακτικής και όχι δυναμική ουσιαστικών αλλαγών, τονίζει ο κ. Α. Ξανθός.

Σχετικά με τις προσλήψεις νοσηλευτών ο κ. Α. Ξανθός σημειώνει ότι «ο κ.Μητσοτάκης δεν λέει κουβέντα για επιπλέον αύξηση του ορίου δαπανών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ , ενώ για το μείζον θέμα των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό με την επαναφορά του μνημονιακού κανόνα 1:5 που πρεσβεύει, το ΕΣΥ θα επιστρέψει στη φάση της πιο δραματικής υποστελέχωσης και στη διαρκή διακινδύνευση της λειτουργίας των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας όλης της χώρας. Οπότε και οι όποιες προσλήψεις νοσηλευτών ( για γιατρούς δεν έχουμε ακόμα ακούσει τίποτα) εξαγγέλλονται, είναι στην πραγματικότητα χωρίς αντίκρυσμα».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα