back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παστίτσιο με ταλιατέλες, σπανάκι και τυριά

Διαβάστε επίσης

Ένα πολύ ωραίο, γρήγορο γευστικό και οικονομικό πιάτο είναι αυτό που θα κάνουμε σήμερα, ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε…

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο ταλιατέλες, η όποια άλλη πάστα είναι του γούστου σας, ένα κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο, αλατοπίπερο ένα κύβο λαχανικών, τυριά τριμμένα, λίγο λάδι, λίγη ντομάτα τριμμένη και δυο αυγά.

Βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες και ταυτόχρονα φτιάχνουμε το σπανάκι, που το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να μαραθεί, ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι, τον κύβο λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, λίγο νεράκι για να το βοηθήσουμε να βράσει, όμως τόσο που να μας μείνει στεγνό μετά και περιμένουμε να βράσει, το σπανάκι είναι από τα χόρτα που γίνονται πολύ γρήγορα.
Μόλις βράσει αλλά όχι τελείως, ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσουν όλα μαζί.

Εν τω μεταξύ σουρώνουμε τις ταλιατέλες που έχουμε βράσει να κρατάνε λίγο γιατί θα μπουν και στον φούρνο, τις λαδώνουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν και βάζουμε σ ένα πυρέξ λαδωμένο τις μισές, τις πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ξαναπάμε στο σπανάκι μας, χτυπάμε δυο αυγά με πολύ λίγο γάλα όπως όταν κάνουμε ομελέτα και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας καλά, μόλις ενσωματωθούν καλά τα αυγά, ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε πάλι με μπόλικο τυρί και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες ταλιατέλες, ρίχνουμε όσο τυρί τριμμένο μας αρέσει για να σκεπαστεί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσει, σε μισή ώρα περίπου, ανάλογα με τον φούρνο σας, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε να πάρει χρώμα και έτοιμο.

Σημείωση: Αν το θέλετε πιο γεμάτο, τότε κάνετε μπεσαμέλ όπως στο παστίτσιο.
Αυτό το φαγητό συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και παγωμένο κρασάκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα