back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία

Διαβάστε επίσης

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της «Ιονίας» οδού, από το Αντίρριο έως την Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, όπου σήμερα τα ξημερώματα είχαν προκληθεί προβλήματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Πλέον, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για πολύ δύσκολη νύχτα έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος είπε ότι η κατάσταση ομαλοποιείται. Μιλώντας στον τον Γιάννη Θεοδόση και την εκπομπή «Γύρω-γύρω Πόλη», ο κ. Κατσιφάρας ότι συνεργεία της Περιφέρειας, με μηχανήματα δουλεύουν για την απομάκρυνση των φερτών υλικών από το οδόστρωμα στο κομμάτι της Ιόνιας Οδού.

Αυτήν την ώρα τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές.

Στη Ναυπακτία η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 50 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ, εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Στο Δρέπανο Αχαΐας, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε κέντρο διασκέδασης λόγω υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.

Πολλά ήταν τα προβλήματα και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, κοντά στο Ρίο όπου η Αστυνομία προχώρησε τη νύχτα σε διακοπή της κυκλοφορίας.

Σοβαρά προβλήματα και στο Μεσολόγγι. Η δυνατή νεροποντή προκάλεσε μεγάλης έκτασης ζημιές, καθώς πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. Προβλήματα και στο ορεινό δίκτυο του νομού Αχαΐας λόγω πτώσης βράχων, στους δρόμους από την έντονη βροχόπτωση.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από δυτικά και την Κέρκυρα η οποία επλήγη από ισχυρές βροχές και καταιγίδες με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ενώ περιοχές στα βόρεια του νησιού.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία παραμένει σε ετοιμότητα σε όλες τις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλεψη για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη Χαλκιδική σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ολοκληρώθηκε η ηλεκτροδότηση 155.000 παροχών και εκκρεμούν επανηλεκτροδοτήσεις πολύ περιορισμένου αριθμού καταναλωτών κυρίως στις περιοχές πέριξ της Καλλικράτειας και της Σωζόπολης, σε παροχές που απαιτείται περαιτέρω ενδελεχής έλεγχος για λόγους ασφάλειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα