back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μάκης Βορίδης: Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης

Διαβάστε επίσης

Την άρνησή του ότι έχει υπάρξει αντισημίτης εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Βίκτωρ Ελιέζερ ο οποίος τον κάλεσε δημόσια να αποκηρύξει το αντισημιτικό παρελθόν του.

Ο κ.Βορίδης επεσήμανε ότι “έχει πολυετή θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχει συνυπάρξει με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες”. Για να προσθέσει “προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική”.

Επιπλέον, ο Υπουργός παραθέτει μία σειρά από επιχειρήματα στον κ.Ελιέζερ για να “κατευναστούν οι ανησυχίες που εξέφρασε”.

Καταρχήν ο κ.Βορίδης ανέφερε ότι “ως μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μου της Knesset, του Ισραηλινού Κοινοβουλίου, έχω εισηγηθεί για τρεις διαδοχικές χρονιές την απόρριψη του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής να καταστεί μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης και αδιάστικτα και συστηματικά υποστηρίζει την καταδίκη του αντισημιτισμού”, προσθέτοντας ότι “το γνωρίζουν οι Ισραηλινοί συνάδελφοί του”.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός δήλωσε ότι έχει μιλήσει στο κοινοβούλιο εναντίον του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, αναγνωρίζοντας ως μόνο θετικό του σημείο την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος.

Ακόμα, τόνισε κατηγορηματικά ότι είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της μεταφοράς της ελληνικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, που υποστηρίζει τη σύναψη αμυντικής και όχι μόνο στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ και έχει τοποθετηθεί εναντίον της καταδίκης του Ισραήλ για τα περιστατικά στη Γάζα.

Για να συμπληρώσει ο κ.Βορίδης “μετά ταύτα, ελπίζω οι όποιες ανησυχίες να έχουν διασκεδαστεί”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα