back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τις επόμενες ώρες η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική – Στα όριά του το δίκτυο

Διαβάστε επίσης

Ημέρα απολογισμού η σημερινή στη Χαλκιδική μετά τη θεομηνία που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 120. Συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των δομών.

Ως το μεσημέρι ή λίγες ώρες αργότερα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σύνολο της περιοχής, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Προειδοποίησε πάντως ότι το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος είναι στα όριά του και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μπλακ-άουτ σε τμήματα της επικράτειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αποκατάσταση θα γίνει νωρίτερα από τον εκτιμώμενο προβλεπόμενο χρόνο, που είχε προσδιοριστεί για αύριο το βράδυ, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των φορέων.

“Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την σταδιακή αποκατάσταση του ρεύματος” δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής κατά την έναρξη σύσκεψης το πρωι στο Δημαρχείο Ν. Μουδανιών, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί και η απομάκρυνση των επικίνδυνων κατασκευών που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “πραγματικά αποφύγαμε τα χειρότερα” και τόνισε ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αποτελεί άμεσο ζήτημα, “κυρίως στο πρώτο “πόδι” που από την ώρα της καταστροφής δεν έχει ρεύμα και κατά συνέπεια, ούτε νερό”. Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι προσπάθειες γίνονται για να δοθεί στην κυκλοφορία και ο δρόμος μετά την Ποτίδαια, προς τη Ν. Φώκαια που έχει κλείσει μετά από πτώση πυλώνα της ΔΕΗ και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παράκαμψη.

Η Περιφέρεια έχει ήδη αποστείλει εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους όλων των δήμων που αντιμετωπίζουν την λειψυδρία ενώ 15 κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας και ισάριθμα του Υπουργείου Υποδομών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις ζημιές.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για “το μεγαλύτερο ατύχημα που είχε η ΔΕΗ στην ιστορία της” με την πτώση πέντε πυλώνων, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις όλων είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Στις 12:30 ο κ. Χαρδαλιάς, θα ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις στη Χαλκιδική.

Στόχος μας είναι ως αργά το βράδυ να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη Χαλκιδική. Έστω και αύριο, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ.
Οι τεχνικοί του ΑΔΜΗΕ που εργάζονταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας αντικατέστησαν τους δύο χαλύβδινους ιστούς που έπεσαν λόγω της κακοκαιρίας και εργάζονται τώρα για την τοποθέτηση των αγωγών. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών -Κασσανδρείας προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται έως το μεσημέρι, εκτός σοβαρού απροόπτου.

Παράλληλα εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να είναι σε θέση να τροφοδοτήσει όλες τις παροχές στην ευρύτερη περιοχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα