back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόβα τζενεράλε για τον αριθμό 112 και την μαζική ειδοποίηση πολιτών

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κέντρο Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τους εκπροσώπους της κινητής τηλεφωνίας, για την πρώτη δοκιμή λειτουργίας του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, προκειμένου να στέλνει στους πολίτες προειδοποιητικά μηνύματα για έκτακτες καταστάσεις.

Το έργο, πάντως, αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του έτους.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει η τελική δοκιμή του έργου και άμεσα θα προχωρήσουμε σε ό,τι απομένει. «Δεν είναι πολλά τα πράγματα που απομένουν για την ολοκλήρωσή του και είναι τραγικό που είχαμε τόση μεγάλη καθυστέρηση από το 2011 που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Νομίζω ότι πλέον είμαστε στην τελική φάση, σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι θα γίνει η τελική δοκιμή από την πλευρά της πολιτείας για τη λεγόμενη μαζική ειδοποίηση πολιτών» τόνισε.

Όπως είπε, στο συγκεκριμένο έργο υπήρχαν δύο δράσεις, «το ένα ήταν ο εντοπισμός του καλούντα και το άλλο η μαζική ειδοποίηση των πολιτών. Για την μαζική ειδοποίηση των πολιτών θα γίνει σήμερα η τελική δοκιμή, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Θα γίνει σε συγκεκριμένη τοποθεσία και θα λάβουν αυτό το μήνυμα, στο κινητό σε συγκεκριμένη τοποθεσία Από τη στιγμή που θα μας πουν ότι είναι όλα ΟΚ, μετά πρέπει να γίνει και μία ενημέρωση των πολιτών, για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει το νούμερο αυτό και για να καταλάβει τι θα είναι όταν το δει στο κινητό του σε κάποια περιοχή».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα