back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γίγαντες φούρνου με ντοματίνια, κρόκο Κοζάνης και κεφαλοτύρι

Διαβάστε επίσης

Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, τόσο θα διαφοροποιούνται οι συνταγές μας, θα φορούν τα καλοκαιρινά τους.

Για πάμε να τους φτιάξουμε…

Τους γίγαντες τους βάζουμε από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.
Την άλλη μέρα, τους βάζετε στην κατσαρόλα, έχουμε ξαναπεί, ότι εγώ χρησιμοποιώ πολύ την χύτρα ταχύτητας κι αυτό γιατί έχει πολλά ατού.

Δεν περιμένεις πολύ ώρα για να γίνει το φαγητό, δεν κινδυνεύει να καεί, δεν είναι ανάγκη να το παρακολουθείς κάθε λίγο για να συμπληρώνεις νερό και κρατάει περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά των φαγητών.

Ας πούμε, τα φασόλια που θα φτιάξουμε σήμερα, αν τα βράσετε σε μια κανονική κατσαρόλα θέλουν ένα δίωρο και να τα βλέπεις για να συμπληρώνεις νερό, αν χρειαστεί.

Στην χύτρα, θέλουν μόνο τρία τέταρτα της ώρας.
Επανέρχομαι στην στιγμή, που έχω βάλει τα φασόλια στην κατσαρόλα ή την χύτρα και συνεχίζω με τα υλικά που θα χρειαστούμε τώρα στο βράσιμο, τα υπόλοιπα τα βάζουμε όταν βάλουμε τους γίγαντες στον φούρνο.
Ρίχνουμε λοιπόν μέσα αλάτι, πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών, λάδι, και τ’ αφήνουμε να βράσουν.

Λίγο πριν βράσουν, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο τους 200 βαθμούς και μόλις βράσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε μέσα στο ταψί μας ή την γάστρα αν σας αρέσει.

Ρίχνουμε και όσο ζουμί νομίζουμε ότι μας χρειάζεται για τον φούρνο, εδώ να σας πω, ότι τα φασόλια είναι βρασμένα, το επιπλέον στον φούρνο είναι για να δέσουν όλα μας τα υλικά και να χυλώσουν, έτσι, υπολογίζουμε να είναι ζουμερά όταν ψηθούν, αλλά όχι σούπα.

Το υπόλοιπο ζουμί δεν το πετάτε, το κρατάτε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε.

Ρίχνετε μέσα τα ντοματίνια κομμένα σε φέτες, ή αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα, λίγα ανθάκια κρόκο Κοζάνης, ανακατεύουμε και βάζουμε στον φούρνο, θέλουν άλλη μια ώρα οπωσδήποτε, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς.

Λίγο πριν είναι έτοιμα τα βγάζετε, σκορπίζετε επάνω δυο χούφτες τριμμένο κεφαλοτύρι, αφήνετε λίγο ακόμα για να λιώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Θα τα συνοδεύσετε με μια ωραία σαλάτα λάχανο καρότο, ελίτσες, φρέσκο ψωμί και λίγο κρασάκι εάν το επιθυμείτε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα