back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΑΛΛΙΑ: Σκάνδαλο με υπουργό που χρέωνε το δημόσιο για γεύματα με αστακούς

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες πανάκριβα γεύματα την περίοδο ανάμεσα στον Οκτώβριο 2017 και τον Ιούνιο 2018 φαίνεται να απόλαυσε ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην πρόεδρος της Βουλής Φρανσουά Ντε Ρουζί, όπως αποκάλυψε το δίκτυο Mediapart.

Το πρόβλημα είναι διπλό. Όχι μόνο χρέωνε τον λογαριασμό της Εθνοσυνέλευσης – άρα του λεφτά των φορολογούμενων – για τα πανάκριβα γεύματα, αλλά χρησιμοποιούσε και το προσωπικό της για να σερβίρουν και να εξυπηρετούν τους καλεσμένους τους.

Το μενού περιλάμβανε μπουκάλια κρασιού αξίας 500 ευρώ και θεόρατους αστακούς τα οποία απολάμβανε επί 9 μήνες ο υπουργός όχι με συνεργάτες, βουλευτές ή επίσημους καλεσμένους αλλά με τους φίλους και – κυρίως – την σύζυγό του, όπως αποκαλύφθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, στο τραπέζι μαζί με τον υπουργό κάθισαν στα γεύματα αυτά, όπως διευκρινίζει το Mediapart, άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης, του πολιτισμού αλλά και οικονομικοί παράγοντες.

Ο ίδιος ο υπουργός επιμένει βέβαια ότι δεν φιλοξενούσε φίλους αλλά επιστήμονες, διανοούμενους και πανεπιστημιακούς και πάντα στο πλαίσιο της πολιτικής και θεσμικής του θέσης. Ακόμα ωστόσο δεν έχει απαντήσει γιατί το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου, ο ίδιος και η σύζυγός του απόλαυσαν γεύμα με ροδοπέταλα.

Απάντησε όμως η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο Φρανσουά Ντε Ρουζί απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προέδρου και του πρωθυπουργού.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα