back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσελίκ σε Δένδια: Αν συνεχίσει έτσι τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά

Διαβάστε επίσης

Το ύφος των δηλώσεων του Έλληνα ομολόγου του δεν αρμόζει με το ύφος ενός κρατικού αξιωματούχου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζοντας ότι το αν ο νέος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίσει με αυτό το ύφος τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά.

«Η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη, κανέναν δεν βλάπτει η φιλία της Τουρκίας, όλοι επωφελούνται. Αλλά ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκίνησε με αυτό το ύφος αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αν συνεχίσει με αυτό το ύφος, τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ. «Στην πραγματικότητα αυτό το ύφος είναι ύφος για το οποίο πρέπει να απολογηθούν», τόνισε αναφερόμενος στους Ελληνικύπριους και την ελληνική πλευρά.

Τσαβούσογλου: Tα βήματα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας είναι αντιπαραγωγικά

Όπως είπε,  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μόνο η Τουρκία μπορεί να αποφασίσει τί θέλει να κάνει στην υφαλοκρηπίδα της. Για τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως τον γνωρίζουν προσωπικά από τότε που ήταν βουλευτής και ότι έπαιζαν ποδόσφαιρο μαζί. Για τον νέο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια είπε ότι είναι καλός του φίλος από το Συμβούλιο της Ευρώπης. «Θέλουμε αντί να αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο, να βρούμε λύσεις, συνομιλώντας ειλικρινά. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να είναι αφορμή να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με πιο εποικοδομητικό τρόπο», ανέφερε.

«Μόνο η Τουρκία μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει στην υφαλοκρηπίδα της», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία πάντοτε κάνει βήματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Ασυμφωνία στην πρώτη συζήτηση για ευρωπαϊκές κυρώσεις

Χωρίς συμφωνία για την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία, ως ποινή για την παραβατικότητά της ανοιχτά της Κύπρου, ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος γύρος συζητήσεων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αντέδρασαν τουλάχιστον 11 χώρες, κυρίως όσον αφορά το οικονομικό σκέλος των προτεινόμενων κυρώσεων. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, με επόμενο σταθμό το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Δευτέρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα