back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον κ. Τραμπ ότι η προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων. Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν και οι δικοί του στόχοι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνομιλία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς είχε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Πενς τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη και συνομίλησαν για 20 λεπτά όπου ανέλυαν και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, σε μία κρίσιμη συγκυρία όπου η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της ενώ η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα εξαιτίας της επικείμενης απόκτησης του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πενς επιβεβαίωσαν βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, ειδικά δεδομένου πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Με την Άνγκελα Μέρκελ

Tο πρωί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη του νίκη και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα. Ο κ. Μητσοτάκης την ευχαρίστησε και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος της συνάντησης, που θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου όταν και θα ανοίξει η Βουλή.

Το πρώτο ταξίδι, ωστόσο, του νέου πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα διεξαχθούν το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Ο χρόνος της επίσκεψης οριστικοποιήθηκε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επίσης τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα