back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συναντήσεις του υπ. Εσωτερικών με τους νέους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης

Διαβάστε επίσης

Διαδοχικές συναντήσεις έχει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με τους νέους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης. Η πρώτη συνάντηση έγινε νωρίς το πρωί  της Τετάρτης με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Στη συνάντηση όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών συζητήθηκαν οι αλλαγές στον Κλεισθένη για την καλύτερη λειτουργία δήμων και περιφερειών και την άρση των εμποδίων λόγω της απλής αναλογικής καθώς όπως υπογράμμισε το πρώτο μέλημα του υπουργείου είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη,

«Θέλουμε πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα», δήλωσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Έχουμε μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να απελευθερώσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα δεσμά του κρατισμού και του κομματισμού», συνέχισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι «μπορούμε να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα και κυρίως να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα».

«Είναι επιλογή της Κυβέρνησής μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε να υπάρχει πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να υπάρξουν πολύ καλύτερες υποδομές με βασικό στόχο πάντοτε την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη συμμετοχή τους», τόνισε από την πλευρά του ο  υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Έχουμε άμεσα μπροστά μας την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του νόμου της απλής αναλογικής, η μεγάλη δυσκολία που θα έχουν οι τοπικές αρχές στη λειτουργία τους», συνέχισε  και τόνισε ότι: «Επίκειται νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης για αυτό για να τα αντιμετωπίσουμε και για το σκοπό αυτό έχω συναντήσεις με όσα γίνεται περισσότερα στελέχη και με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος εν συνέχεια, θα δεχθεί τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη (στις 3 μετά το μεσημέρι) και αμέσως μετά (στις 4 το απόγευμα) θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Όλες οι συναντήσεις του υπουργού Εσωτερικών θα πραγματοποιηθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αύριο Πέμπτη, ο κ. Θεοδωρικάκος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την τελετή παράδοσης στον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ.Θεόδωρο Καράογλου και θα έχει συνάντηση στις 13:00 με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Εντός της εβδομάδος, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, θα έχει σύσκεψη με τους 13 εκλεγμένους Περιφερειάρχες.

Το υπ.Εσωτερικών μελετά ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργίας των φορέων της Αυτοδιοίκησης μετά τα διαφαινόμενα προβλήματα που προέκυψαν από την απλή αναλογική όπου δήμαρχοι και περιφερειάρχες δέν έχουν την αναγκαία πλειοψηφία για την λήψη αποφάσεων.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα