back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πυροσβεστική: Μάχη με τις φλόγες σε επτά πύρινα μέτωπα

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται εφτά πύρινα μέτωπα σε Λαμία, Εύβοια, Μάνη, Φυλή Αττικής, Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας και δύο στα Τρίκαλα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

Στο χωριό Δίβρη της Λαμίας, οι φλόγες πέρασαν δίπλα από την πλατεία όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ζημιές στα σπίτια παρά μόνο σε κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η αγροτοδασική πυρκαγιά πλησίον της Ι.Μ. Αγίας Άννης Φθιώτιδας.

Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μαίνεται πυρκαγιά σε δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 ομάδα ΜΕΤΠΕ, 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος.

Φωτιά στην περιοχή Κορογονιάνικα στον δήμο Ανατολικής Μάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κορογονιάνικα στον δήμο Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, το πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση και έχει κατεύθυνση προς τη θάλασσα, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ», και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Φυλή Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου, στη Φυλή Αττικής. Στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά δεν υπάρχουν κατοικίες σε κοντινή απόσταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος εξάπλωσής της.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Τρίκαλα: Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον νομό Τρικάλων.

Η πυρκαγιά στο πλατανόδασος του Διαλεκτού στον δήμο Τρικκαίων καίει, σύμφωνα με πληροφορίες, ξερά χόρτα, λεύκες, ιτιές και πλατάνια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες

Η φωτιά στην περιοχή του Πρίνους, που ανήκει στον δήμο Πύλης, αναπτύσσεται σε αποστραγγιστικό κανάλι. στην κατάσβεση συνδράμουν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με πέντε άνδρες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα