back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νίκος Βέττας – ΙΟΒΕ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα η υπερφορολόγηση

Διαβάστε επίσης

Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζει την υπερφορολόγηση ο Νίκος Βέττας γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στον “Αθήνα 9.84” απαιτείται η στοχευμένη μείωση συντελεστών  για να απελευθερωθεί η οικονομία.

“Θα πρέπει κατά την επόμενη τετραετία να έχουμε μία οικονομία, με τελείως διαφορετικά δομικά χαρακτηριστικά , από αυτά που έχουμε όχι μόνο σήμερα, αλλά και από αυτά που είχαμε πριν την κρίση και μας έβαλαν στην κρίση” ανέφερε ο κ. Βέττας στην εκπομπή “Καθαρή Έξοδος”.

“Οι περισσότεροι αν προσπαθούσαμε να επικεντρώσουμε, ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια θα λέγαμε η υπερφορολόγηση. Το πρώτο ζητούμενο τώρα είναι να κάνεις 2-3 τομές να απελευθερώσουν την οικονομία.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η δημοσιονομική πολιτική θα έχει να κάνει επιλογές. Επιλογές σημαίνει ότι αποκλείεται να υπάρξει μείωση σε όλους τους φορολογικούς συντελεστές και θα πρέπει να στοχεύσει στους ποιους συντελεστές θέλει να μειώσει και ποιους όχι, αλλά και ενδεχόμενα ποια από τα νομοθετημένα των προηγούμενων μηνών πρέπει να ανατραπούν.

Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα πρέπει να είναι η στήριξη του εισοδήματος και κυρίως από εργασία. Δεν είναι δυνατόν να κρατήσεις το ίδιο επίπεδο, ασφαλιστικών εισφορών και το ίδιο επίπεδο φορολογικών συντελεστών ιδίως για τα μεσαία εισοδήματα”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα