back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εργασιακά-Ασφαλιστικό: Τα… ψιλά γράμματα του νέου κοινωνικού συμβολαίου – Οι αλλαγές και οι παγίδες

Διαβάστε επίσης

“Νέο κοινωνικό συμβόλαιο” με δέκα άμεσες προτεραιότητες, οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός εξαμήνου, περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, την στήριξη των ανέργων και την κοινωνική προστασία.

Ωστόσο, κάποιες από τις προωθούμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν θολά σημεία, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανατροπές.

Ειδικότερα:

-Ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Πρόκειται για την ενίσχυση με 2.000 ευρώ κάθε οικογένειας για το πρώτο παιδί με την παράλληλη κάλυψη όλων των δικαιούχων βρεφονηπιακών σταθμών.

-Αναδιάρθρωση ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού συστήματος με την εισαγωγή συστήματος τριών πυλώνων.

Δεδομένου ότι ισχύει και σήμερα σύστημα τριών πυλώνων μένει να διευκρινιστεί αν στον πρώτο πυλώνα με την ένδειξη “δημόσια ασφάλιση” θα ενταχθούν η κύρια και η επικουρική σύνταξη, με στόχο την δημιουργία δεύτερου πυλώνα για την επαγγελματική ασφάλιση και την διατήρηση της λειτουργίας του τρίτου πυλώνα για την ιδιωτική ασφάλιση.

-Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης από το 20% στο 15% εντός της 4ετίας.

-Συσχέτιση του κατώτατου μισθού με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Η πορεία αύξησης του κατώτατου μισθού ανακόπτεται (;) και θα συνεχιστεί εφόσον το επιτρέψει η ανάπτυξη της οικονομίας.

-Ενίσχυση των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με αξιοποίηση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και εργαλείων για την αποτελεσματικότερη προστασία των εργαζομένων.

-Διαμόρφωση Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων, που θα επιβραβεύει με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους και την εργατική νομοθεσία.

-Κίνητρα για επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες παροχές στους εργαζομένους τους.

Ασαφής πρόβλεψη τόσο ως προς το είδος των κινήτρων προς τις επιχειρήσεις όσο και ως προς τις παροχές προς τους εργαζόμενους. Παράλληλα, δεν διευκρινίζεται αν στην όλη διαδικασία θα ανακτήσουν προβάδισμα οι επιχειρησιακές έναντι των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

-Αναβάθμιση της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του ΟΑΕΔ και αύξηση του προϋπολογισμού κατά € 200 εκ. επιπλέον το χρόνο για τα επιδόματα ανεργίας με επανακαθορισμό των κριτηρίων απονομής.

Στο σχεδιασμό δεν αναφέρεται με σαφήνεια αν πρόκειται για αύξηση του επιδόματος ή του αριθμού των δικαιούχων, αν θα λαμβάνονται υπόψη αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια και αν θα επανέλθει στο προσκήνιο η “ρήτρα απασχόλησης” του δικαιούχου, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην διακοπή της επιδότησης του.

-Ενίσχυση του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με αύξησή του στο 1 δισ. ευρώ ετησίως και κάλυψη 800.000 πολιτών.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο αριθμός αυτός αφορά δικαιούχους ή και τα μέλη των οικογενειών τους, ούτε αν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα απορροφήσει άλλα προνοιακού χαρακτήρα επιδόματα.

-Κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Θολό σημείο παραμένει το αν θα συνδεθεί το ποσοστό αναπηρίας και η συνέχιση ή η διακοπή της επιδότησης, με την δυνατότητα απασχόλησης που δυνητικά έχει ο δικαιούχος.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα