back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν εκδηλώσεις στη δροσιά του Άλσους Παγκρατίου

Διαβάστε επίσης

Τι κοινό έχουν η alternative ροκ μουσική, μια εκπαιδευτική παράσταση για το ασφαλές διαδίκτυο και η κυκλική προπόνηση σε υπαίθρια όργανα γυμναστικής ; Το Άλσος Παγκρατίου.

Διασκέδαση και άθληση στις πράσινες οάσεις της πόλης

Το Άλσος Παγκρατίου άνοιξε και φέτος τις πύλες του στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, φιλοξενώντας, από 3 έως 12 Ιουλίου, εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους διασκέδαση και άθληση στις πράσινες οάσεις της Αθήνας.

«Είναι η τρίτη χρονιά, που ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων διοργανώνει το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» με ελεύθερη συμμετοχή για όλους» αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος του ΟΠΑΝΔΑ Ράνια Μελιανού. «Χρόνο με τον χρόνο η αποδοχή και η συμμετοχή των Αθηναίων σε αυτές τις δράσεις μεγαλώνει. Όλα τα τμήματα του ΟΠΑΝΔΑ έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους και έτσι προσφέρουμε σε μικρούς αλλά και μεγάλους εκδηλώσεις για να διασκεδάσουν, να αθληθούν, να απασχοληθούν δημιουργικά και να μάθουν σε 4 πράσινα και δροσερά σημεία της Αθήνας. Ο Εθνικός Κήπος , το Πάρκο Ελευθερίας , το Άλσος Προμπονά και το Άλσος Παγκρατίου. Σύνολο 80 εκδηλώσεις».

«Το πρόγραμμα σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται με τις εκδηλώσεις στο Άλσος Παγκρατίου στις οποίες συμπεριλαμβάνεται κάτι καινούργιο το Functional training δηλαδή η κυκλική προπόνηση υπό την επίβλεψη των γυμναστών μας στα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τα οποία τοποθετήθηκαν στο πάρκο φέτος» συμπληρώνει η κα Μελιανού.

Αλσος Παγκρατίου

Οι εκδηλώσεις στο Άλσος Παγκρατίου

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

19.00 Γήπεδο μπάσκετ

Η φάρμα του διαδικτύου: Εκπαιδευτική παράσταση για το ασφαλές διαδίκτυο από την θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι» για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια παράσταση – εργαλείο για την εκπαίδευση μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να προφυλάσσονται από τους κινδύνους του Διαδικτύου. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου-Saferinternet.gr αποτέλεσε το κεντρικό γεγονός πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό οι μικροί θεατές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως η λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, η αποκάλυψη στοιχείων, οι συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, η δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ο ρατσισμός. Συχνά, τα παιδιά εμπνέονται από τις ιστορίες της Φάρμας, κάνουν θεατρικά, γράφουν ποιήματα, τραγούδια και ζωγραφίζουν.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

10.00 Πάρκο υπαίθριας άθλησης

Κυκλική προπόνηση στα υπαίθρια όργανα γυμναστικής υπό την επίβλεψη γυμναστών του ΟΠΑΝΔΑ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

20.00 Γήπεδο μπάσκετ

Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα