back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛΑΣ η πρώτη απόφαση Χρυσοχοΐδη

Διαβάστε επίσης

Η αλλαγή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η πρώτη απόφαση που λαμβάνει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δείχνοντας ξεκάθαρα της προθέσεις του για άμεση και γρήγορη μετάβαση στον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ που θα εφαρμόσει στο πλαίσιο υλοποίησης και των προεκλογικών δεσμεύσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με δήλωσή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας.

Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους.

Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος.»

Οι προθέσεις του νέου υπουργού για τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ έγιναν ξεκάθαρες αργά το απόγευμα όταν στην πρώτη μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε με στελέχη της Αστυνομίας στον 7ο όροφο της λεωφόρου Κατεχάκη, δεν κλήθηκε ο Αρχηγός αλλά και κανένας από τους αντιστράτηγους.

Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντιεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ ζητήθηκε η πλήρης καταγραφή των δυνάμεων στις μάχιμες υπηρεσίες και η ενίσχυσή τους με προσωπικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και μια πρώτη συζήτηση για την επανασύσταση της Ομάδας Δ.

Αντιδράσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Ν.Δ. όταν εμφανιζόταν να συμμετέχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η διαφαινόμενη παραίτηση του Αρχηγού, προκάλεσε αργά το βράδυ της Τρίτης, την αντίδραση της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη η οποία με ανάρτηση στο facebook εξαπέλυσε επίθεση στη νέα κυβέρνηση κάνοντας λόγο για ρεβανσισμό και ότι «αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς».

Συγκεκριμένα η κα Γεροβασίλη ανέφερε τα εξής:

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση(!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της Ελληνική Αστυνομία .

Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς.

Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα