back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δωρεάν σεμινάρια φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας

Διαβάστε επίσης

Δύο νέα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για φροντιστές και επιμελητές ηλικιωμένων ατόμων υλοποιεί τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» με στόχο την ενσωμάτωση και ένταξη προσφύγων και μεταναστών αλλά και την επαγγελματική υποστήριξη Ελλήνων.

  Το πρώτο σεμινάριο θεωρίας και πρακτικής άσκησης ξεκίνησε  χθές Δευτέρα 8/7/2019 και το επόμενο αρχές Σεπτέμβρη. Έχουν τίτλο «Δεξιότητες Φροντίδας Ατόμων Τρίτης Ηλικίας» και υλοποιούνται στο πλαίσιο του  έργου: Empowering Third Country Nationals in Athens- A Path to Integration, χρηματοδοτούμενο από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό «International Orthodox Christian Charities» (IOCC).

«Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται σεμινάρια με στόχο την επαγγελματική υποστήριξη των ωφελούμενων μας και τα οποία απευθύνονται σε Έλληνες και ξένους» δηλώνει στον Αθήνα 9.84, η Βασιλική Λεοντάρη διευθύντρια του Τμήματος Προγραμμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας της «Αποστολής». «Η Αποστολή από την έναρξη της λειτουργίας της το 2010 δουλεύει με πρόσφυγες και μετανάστες σε θέματα όπως εκμάθηση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας κοινωνικές δεξιότητες κ.α. Τώρα περνάμε στη λογική και της επαγγελματικής υποστήριξης αυτών των ανθρώπων με ανάπτυξη δεξιοτήτων για εργασία. Τα δύο αυτά σεμινάρια είναι δωρεάν και έχουν διάρκεια 50 ωρών θεωρία και 40 ωρών πρακτική η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ιδρύματα- προσφέροντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν στο πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Τα θεωρητικά εκπαιδευτικά προγράμματα θα οργανωθούν σε χώρο της «Αποστολής» στην Αθήνα».

Όλοι οι συμμετέχοντες, που θα ολοκληρώνουν επιτυχώς την εκπαίδευση, θα λάβουν Βεβαίωση Ολοκλήρωσης Εκπαιδευτικού Προγράμματος, από την DEKRA Akademie ΕΠΕ που διοργανώνει την εκπαίδευση.

Κριτήρια συμμετοχής

Ηλικία 25-55 ετών

Έλληνες πολίτες

Πρόσφυγες ή Αιτούντες Άσυλο που νόμιμα διαμένουν στην Ελλάδα 

Μετανάστες που διαθέτουν άδεια παραμονής για την Ελλάδα

Ωφελούμενοι της Διεθνούς Προστασίας στην Ελλάδα

Επάρκεια κατανόησης της Ελληνικής Γλώσσας

Πιστοποιητικό Υγείας για την πρακτική σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος 

Επιλογή Συμμετεχόντων

Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μέσω προσωπικών συνεντεύξεων. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα