back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ελλάδα στον ατζέντα του Eurogroup

Διαβάστε επίσης

Η τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας συμπεριλαμβανομένων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών θεμάτων, αλλά και η έγκριση του πακέτου συστάσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου είναι στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup (16.00).

Οι θεσμοί θα καταγράψουν τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα ελληνική κυβέρνηση που αναλαμβάνει από σήμερα τα ηνία της χώρας.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ατζέντα της συνόδου “το Eurogroup θα συζητήσει την τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Η έκθεση δεν συνδέεται με απόφαση σχετικά με τα μέτρα για το χρέος που εξαρτώνται από τις πολιτικές”.

Η συζήτηση για την Ελλάδα αφορά και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου αφού “η Επιτροπή θα παρουσιάσει επίσης την εκτίμησή της για τη δημοσιονομική κατάσταση, με βάση τόσο την ανάλυσή της για τα προγράμματα σταθερότητας του 2019 όσο και τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της. Η συζήτηση θα χρησιμεύσει στην κατάρτιση των σχεδίων δημοσιονομικών προγραμμάτων και στην εκπόνηση των συστάσεων για την ευρωζώνη για το 2020”

Γ.Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα