back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζεστός ο καιρός των εκλογών, αλλά και με κατά τόπους βροχές

Διαβάστε επίσης

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Κυριακή των εκλογών και θα φθάσει κατά τόπους τους 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τους 35 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους 33 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα και θα φθάνουν τα 4 και τοπικά 5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Πελοπόννησο και στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 36, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 20 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 34.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, το μεσημέρι και απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα