back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ισχυρός σεισμός στη νότια Καλιφόρνια

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,9-7,1 βαθμών, σημειώθηκε στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησαν το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), μία ημέρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό που είχε σημειωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια.

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», ανέφερε η πυροσβεστική. Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή», ανακοίνωσε μέσω twitter το πυροσβεστικό σώμα του Σαν Μπερναρντίνο.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για νεκρούς από τον σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών, τη δεύτερη εξαιρετικά ισχυρή δόνηση που έπληξε τη νότια Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομητείας Κερν.

Δεν είναι ακόμα σαφές το πόσοι είναι οι τραυματίες ή ποια είναι η έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, δήλωσε αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών που σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί στην περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας ήταν προφανώς προσεισμός της δόνησης που έγινε αισθητή την Παρασκευή στις 20.19 (τοπική ώρα, 06.20 το Σάββατο το πρωί ώρα Ελλάδας).

Η δόνηση των 7,1 βαθμών ήταν δυνητικά 11 φορές πιο καταστροφική από αυτή της Πέμπτης, που σημειώθηκε κοντά στο Ρίτζκρεστ, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το USGS.

Αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί ταρακούνησαν περιοχή που καλύπτεται από έρημο έπειτα από τον σεισμό 6,4 βαθμών ο οποίος καταγράφηκε την Πέμπτη στην ίδια περιοχή.

Μόνο μερικοί τραυματισμοί αναφέρθηκαν μετά τον σεισμό της Πέμπτης, ωστόσο δύο σπίτια καταστράφηκαν διότι πήραν φωτιά εξαιτίας της ρήξης σωληνώσεων μεταφοράς φυσικού αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Πολιτεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα