back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Εγγυώμαι τις επικουρικές όλων των συνταξιούχων- Η ανάπτυξη να μοιραστεί δίκαια

Διαβάστε επίσης

«Εγγυώμαι τις επικουρικές όλων των συνταξιούχων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής στον Αντ1.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι το νέο σύστημα που προτείνει η ΝΔ για τις εικουρικές συντάξεις θα αφορά μόνο τους νέους συνταξιούχους και διευκρίνισε ότι δεν θα γίνει από την μία ημέρα στην άλλη, καθώς θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις..

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε αισιόδοξος ότι εφόσον κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, η επόμενη κυβέρνηση θα μπορέσει να πείσει τους εταίρους για μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, οι οποίοι «μπήκαν σε άλλη εποχή που η χώρα δεν είχε αξιοπιστία», όπως ανέφερε.

Τόνισε ότι «το χρέος θα αποπληρωθεί από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση», ενώ γνωστοποίησε ότι έχει κάνει ήδη σχετικές συζητήσεις. «Δεν θα το έλεγα έτσι», σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι από την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων το 80% θα πάει σε μείωση φόρων και το 20% σε στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, ούτε θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ επέμεινε ότι αυτό που δόθηκε τον περασμένο Μάιο στους συνταξιούχους ήταν επίδομα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί και άλλο στο τέλος του 2019, αλλά πρόθεσή του είναι να δοθεί εκ νέου στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Δεσμεύθηκε εξάλλου ότι το επιπλέον αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί θα εφαρμοστεί από 1-1-2020.

Ο κ Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «το σημαντικό είναι η ανάπτυξη να μοιραστεί δίκαια και η ευημερία να είναι των πολλών και όχι των λίγων», ενώ τόνισε ότι «θα είμαστε αυστηροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πέσει βούρδουλας».

Υπογράμμισε εξάλλου ότι μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι και παράλληλα με τις νέες θέσεις εργασίας επέμεινε στην ανάγκη και για προγράμματα κατάρτισης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει να πάμε «στην πολιτική της λελογισμένης ελπίδας». «Δεν λέω ότι θα αλλάξουν όλα την επόμενη ημέρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα επενδύσει το πολιτικό του κεφάλαιο για να δει ο πολίτης όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποτελέσματα.

Υπογράμμισε ότι η Δημόσια Υγεία είναι εγγυημένη, αλλά δεν είναι κατ’ ανάγκη κρατική, τόνισε ότι ο ασφαλισμένος δεν θα έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση καθώς και ότι δεν θα υπάρξει εισιτήριο στα νοσοκομεία.

Εξήγησε παράλληλα σε σχέση με την εξαγγελία για μεταφορά της αρμοδιότητας για τις φυλακές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι «το κέντρο οργανωμένου εγκλήματος είναι μέσα στις φυλακές».

Προανήγγειλε ενίσχυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ το πρώτο νομοσχέδιο μίας κυβέρνησης της ΝΔ θα αφορά στην οργάνωση του κράτους και θα περιλαμβάνει και την θέσπιση ανεξάρτητης αρχής για την διαφάνεια, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στις εκλογές ενώ τόνισε ότι διακύβευμα είναι «η ισχυρή εντολή και η ισχυρή πλειοψηφία», αλλά και ποια κόμματα θα είναι στην Βουλή

Επέμεινε τέλος στην άποψή του για την συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας- με αφορμή όσα καταγράφονται σε βιβλίο ότι είπε ο κ. Γιούνκερ στον κ Τσίπρα το 2015- ότι το ζήτημα αυτό «μπήκε στο πλαίσιο μίας γενικότερης συμφωνίας που έκανε με τους εταίρους»

Σε ότι αφορά την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ανέφερε ότι ήταν γνωστή και πρόσθεσε πως «η ιστορία έγραψε ότι το 2008, σε σύνοδο του ΝΑΤΟ και υπό ασφυκτική πίεση, ο κ Καραμανλής είπε όχι, ενώ ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι έλεγαν όχι»

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα επιχειρήσει να την ανατρέψει καθώς δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά θα επιχειρήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα των επιπτώσεων αυτής της συμφωνίας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

«Το χρέος θα αποπληρωθεί από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση», είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να επανέλθουν και το 2020. Θέσεις εργασίας θα ακολουθήσουν πολύ γρήγορα και τα εισοδήματα θα ακολουθήσουν», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα ξεκαθαρίσει στους επιχειρηματίες ότι θα μειώσει τους φόρους αλλά θα απαιτήσει από τους ίδιους, να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία για το πως θα μοιράζεται αυτή η ευημερία. Και τόνισε: «Θέλω οι επιχειρηματίες να δίνουν και μετοχές στους εργαζομένους. θα τους δίνω κίνητρα, χωρίς αυτό να γίνει υποχρεωτικό μέσω νομοθετικής ρύθμισης. Πιστεύω στα κίνητρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Για τις επικουρικές συντάξεις εγγυήθηκε προσωπικά ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα τις λάβουν και επανέλαβε ότι το πλαίσιο για τις νέες επικουρικές από αναδιανεμητικό θα γίνει κεφαλαιοποιητικο με τη συμμετοχή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για τις οποίες θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία. Θα δοθούν κίνητρα στους εργαζόμενους για ασφάλιση, είπε, και με αυτό το τρόπο δε θα δέχονται να λαμβάνουν μαύρα χρήματα.

Δεν μπορώ να προεξοφλήσω το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα ήταν αλαζονικό να πω στους πολίτες ότι η εκλογή έχει τελειώσει. Διακυβεύεται η ισχυρή εντολή και ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Θησείο, τόνισε ότι «την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους, ούτε για περιπέτειες και πειράματα”. «Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί, σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι ο κατώτερος θα αυξηθεί σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει σε μια τριετία στα 730 ευρώ».

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σε Πιερία, Πέλλα, Ημαθία και Θεσσαλονίκη. Στις 8.30 το βράδυ, ο κ. Μητσοτάκης θα περπατήσει στην πλατεία Αριστοτέλους και θα μιλήσει με τον κόσμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα