back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καιρός: Καύσωνας με συννεφιά

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη ο καύσωνας που πλήττει το τελευταίο διήμερο ολόκληρη τη χώρα. Κλειστή η Ακρόπολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ανοιχτές έως την Παρασκευή οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων. Από αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία αναμένεται η σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά ο καιρός της Παρασκευής

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση  3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στη Μακεδονία να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιουνίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βρειοδυτικοί με ένατση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 και κατά τόπους στη Δυτική Στερεά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Ευβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.  Στη Θεσσαλία αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στα βόρεια τμήματα να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στην Κρήτη μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είανι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 και τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη

Από τη Δευτέρα 08 Ιουλίου, προβλέπεται νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα είναι πιο ισχυρό από αυτό των δύο τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς.

Σε επιφυλακή είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών με σκοπό την ενημέρωση του κοινού. Ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για τα αδέσποτα ζώα, έχει τοποθετήσει ποτίστρες σε 34 σημεία της Αθήνας.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα