back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών Captagon διεθνώς κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Η μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών Captagon διεθνώς κατασχέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά.

Στα 33 εκατομμύρια χάπια  φτάνει  η τελική ποσότητα των  χαπιών Captagon (αποκαλούμενα και ως ναρκωτικό  των τζιχαντιστών) που κατασχέθηκε από το ΣΔΟΕ, την Οικονομική Αστυνομία και το Λιμενικό και τα οποία βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα σε 60 παλέτες γυψοσανίδων τριών  εμπορευματοκιβωτίων   (κοντέινερ) που δεσμεύτηκαν μια από μια εβδομάδα  στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ΣΔΟΕ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών Captagon που έχουν κατασχεθεί παγκοσμίως. Τα χάπια είχαν τοποθετηθεί  χύμα σε 22.000 κούφιες σανίδες ξύλου που σχημάτιζαν  20 παλέτες ανά κοντέινερ. Μόνο για την καταμέτρησή τους στα γραφεία του ΣΔΟΕ απαιτήθηκαν 7 ημέρες και δεκάδες υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Τα κέρδη που θα αποκόμιζαν οι διακινητές τους εκτιμώνται σε 660 εκατομμύρια δολάρια και όπως σχολίασε ανώτατη πηγή του ΣΔΟΕ στον Αθήνα 9.84 το φορτίο με προέλευση της Λαττάκεια της Συρίας θα είχε, μετά τον Πειραιά, ως  ενδιάμεσο προορισμό λιμάνι της Κίνας και τελικό προορισμό  αραβικές χώρες μέσω  μεταφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων και του φορτίου  τους σε άλλο πλοίο. 

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα