back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι αλλάζει από σήμερα στην Γαλλία για τα νοικοκυριά

Διαβάστε επίσης

Μία σειρά από μέτρα μπαίνουν από σήμερα, 1 Ιουλίου, σε εφαρμογή στην Γαλλία, φέροντας μαζί αλλαγές στα νοικοκυριά της χώρας και στον προϋπολογισμό τους αλλά και σε κάποιες ομάδες εργαζομένων όπως και στους άνεργους.

100 ευρώ παραπάνω θα βρίσκουν στο εξής στον λογαριασμό τους κάθε μήνα 30.000 περίπου υπάλληλοι του δημοσίου τομέα που εργάζονται στα επείγοντα, χάρη στο νέο πριμ επικινδυνότητας και ρίσκου που αποφάσισε η κυβέρνηση. Το μέτρο αφορά κυρίως το μη ιατρικό προσωπικό, δηλαδή τις νοσοκόμες, τους οδηγούς ασθενοφόρων και άλλους και έρχεται σαν απάντηση στην απεργία του κλάδου που προηγήθηκε.

Συγχρόνως από σήμερα μπαίνει σε ισχύ ένα πλαφόν στα ενοίκια κάποιων ακινήτων στην γαλλική πρωτεύουσα. Το πλαφόν θα ισχύσει ακόμα σε πειραματικό στάδιο για πέντε χρόνια και στην συνέχεια θα αξιολογηθεί για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κυρίως εξαιτίας των υπερβολικών αυξήσεων που καταγράφονται στο Παρίσι, μία πόλη όπου 2 στους 3 νοικιάζει το σπίτι που ζει.

Κατά 0,7% θα αυξηθούν τα επιδόματα που λαμβάνουν περίπου 2,5 εκατομμύρια άνεργοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου το 94% όσων αναζητούν εργασία, λαμβάνουν το επίδομα αυτό. Από την πλευρά τους τα συνδικάτα ζητούσαν η αύξηση αυτή να φτάσει το 1,5%, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, θα αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις που χρειάζεται κάποιος για να λαμβάνει βοήθεια ως άνεργος.

Τέλος, η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθεί από σήμερα κατά 6,8% και αυτό θα επηρεάσει τους προϋπολογισμούς περίπου 4,3 εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα