back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ

Διαβάστε επίσης

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ. Εκφράζουν την οργή τους για το προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο για τις απελάσεις υπόπτων στην Κίνα.

Δεκάδες άνθρωποι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πολλοί εκ των οποίων κρατώντας αυτοσχέδιες ασπίδες, διείσδυσαν στο Νομοθετικό Συμβούλιο (LegCo), καταφέρνοντας να μπουν έπειτα από προσπάθειες ωρών, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο i-Cable News.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ανήμερα της 22ης επετείου της παράδοσης της κυριαρχίας του Χονγκ Κονγκ από τη Βρετανία στην Κίνα, οι διαδηλωτές κατέστρεψαν πίνακες ζωγραφικής, έσπασαν πόρτες, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, εκφράζοντας την οργή τους για το προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο για τις απελάσεις υπόπτων στην Κίνα.

Πολιτική ανυπακοή

Οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους νεαροί φοιτητές, έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν την εκστρατεία τους πολιτικής ανυπακοής. «Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα χάσουμε το θάρρος μας, γι’αυτό θα βρισκόμαστε συνέχεια στους δρόμους», είπε σχετικά ο 22χρονος λογιστής Τζέισον Τσαν. «Η αντίσταση δεν είναι θέμα μιας μέρας, είναι κάτι το μακροπρόθεσμο».

Η σημερινή διαδήλωση αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία των δύο μαζικών κινητοποιήσεων που έγιναν τον περασμένο μήνα μέχρι το τοπικό κοινοβούλιο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα