back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φωτιές στη χωματερή Φυλής, Αίγινα και Καλάβρυτα

Διαβάστε επίσης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο δήμο Φυλής Αττικής, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στη Φυλή, ενώ μια ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κυψέλη της Αίγινας.

Η πυρκαγιά στην Αίγινα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι υπό μερικό έλεγχο και καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση σε οικοπεδικό χώρο.

Επιτόπου βρίσκονται 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Στην Φυλή

Στην Φυλή επιχειρούν αυτή την ώρα οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και άλλοι 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα απο Μηχανοκίνητο Τμήμα (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, τρία υδροφόρα οχήματα ΟΤ και από αέρος δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, στην περιοχή βρίσκονται βιοτεχνίες και επιχειρήσεις, οι οποίες δεν κινδυνεύουν άμεσα αυτή την στιγμή, αλλα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πάτρα:Δεν απειλείται από την φωτιά το χωριό Πεύκο Καλαβρύτων
Δεν απειλείται από την φωτιά σε παρακείμενη δασική έκταση το χωριό Πεύκο Καλαβρύτων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος, Γιώργος Λαζουράς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Καλάβρυτα και γειτονικές περιοχές, αποτελούμενες από 11 οχήματα 22 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Επίσης, το έργο των επίγειων πυροσβεστικών συνέδραμε από αέρος ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Υψηλός κίδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι αύριο θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε: Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Πελοπόννησο και Κύθηρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα