back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

F1: Πρώτος στην Αυστρία ο Φερστάπεν

Διαβάστε επίσης

Μετά από ένα συναρπαστικό φινάλε ο Μαξ Φερστάπεν βγήκε πρώτος στην Αυστρία χαρίζοντας την πρώτη νίκη στη Red Bull για τη φετινή σεζόν.

Ο Ολλανδός μπορεί να έκανε κακή εκκίνηση πέφτοντας από τη δεύτερη στην έβδομη θέση αλλά κατάφερε να κάνει την αντεπίθεση του λίγο πριν το τέλος και να «κλέψει» τη νίκη από το Σαρλ Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην κορυφή, μέχρι να αναλάβει δράση ο «Mad Max» που τον προσπέρασε ολίγον αντικανονικά, με τους αγωνοδίκες ωστόσο να το θεωρούν νόμιμο.

Στις υπόλοιπες θέσεις ο Βάλτερι Μπότας έμεινε τρίτος εν αντιθέσει με τον Λιούις Χάμιλτον ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μάσκα του μονοθέσιου του με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο τόσο στα pits όσο και στην ταχύτητα τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Τέταρτος βγήκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ που πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση αφήνοντας πίσω του το πρόβλημα που αντιμετώπισε στις κατατακτήριες δομικές. Στην έκτη θέση που αποτελεί την καλύτερη μέχρι στιγμής στην καριέρα του τερμάτισε ο Λάντο Νόρις ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τη McLaren.
Το σημερινό πόντιουμ αποτελεί το νεότερο στην ιστορίας της Formula 1 καθώς τόσο ο Φερστάπεν όσο και ο Λεκλέρκ είναι μόλις 21 ετών ενώ η σημερινή νίκη αποτελεί την πρώτη της Honda στη νέα εποχή της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ.

Στέφανος Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα