back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρνάκι φρικασέ

Διαβάστε επίσης

Αρνάκι φρικασέ… το φαγητό που απογειώνει την γεύση.

Ας το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε αρνάκι, για την συγκεκριμένη συνταγή καλύτερα μπουτάκι, μαρούλια, λίγο λάδι, κρασί για το σβήσιμο, αλατοπίπερο και για το αυγολέμονο, αυγά και λεμόνια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα το τεμαχισμένο, πλυμένο κρέας και το φέρνουμε βόλτες να τσιγαριστεί ελαφρά και ν’ αλλάξει χρώμα.

Αμέσως μετά, το σβήνουμε με το κρασί για να του πάρει την μυρωδιά, καλύτερο το λευκό, αν δεν έχετε, ότι έχετε, δεν επηρεάζει.

Αφού το σβήσουμε με το κρασί, ρίχνουμε μέσα το αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών, λίγο ακόμα νεράκι και το αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει καλά, προσωπικά χρησιμοποιώ χύτρα ταχύτητας, οπότε το αφήνω είκοσι λεπτά.

Όταν σβήσουμε την χύτρα και την ξεκαπακώσουμε, ρίχνουμε μέσα τα μαρούλια χοντροκομμένα και τα βράζω όλα μαζί ένα τέταρτο ακόμη, αν πρόκειται για την χύτρα, αλλιώς μισή ώρα ακόμη σίγουρα, προσθέτοντας λίγο ακόμα νεράκι.

Να υπολογίσετε, ότι ζουμάκι θέλουμε να υπάρχει για το αυγολέμονο.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αυγά και τα λεμόνια, στην προκειμένη περίπτωση για ενάμιση κιλό κρέας και δυο μεγάλα μαρούλια, θα χρειαστούμε δυο αυγά και τρία λεμόνια, αν είναι μικρά τέσσερα.

Τα χτυπάμε πολύ καλά και αφού ασπρίσουν, ρίχνουμε με την κουτάλα λίγο λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα, μέχρι να γεμίσει σχεδόν το μπλέντερ, το αδειάζουμε στο φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά κουνώντας την κατσαρόλα και ποτέ με το κουτάλι και είμαστε έτοιμοι.

Νομίζω πως το μόνο που του ταιριάζει είναι ένα μαλακό άσπρο τυρί, ας πούμε κατίκι Δομοκού, ή μυζήθρα ανάλατη και ένα ροζέ η λευκό κρασάκι, αν υπάρχει και ζεστό ψωμί…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα