back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πράσα αλευρολέμονο

Διαβάστε επίσης

Στην Κρήτη το πράσο το λένε κεντανέ, «Ίντα ψήνεις και μυρίζει; Κεντανέ με κερεβίζι», κερεβίζι είναι το σέλινο, το κερεβίζι είναι τούρκικη λέξη, το άλλο θα σας γελάσω…

Λοιπόν θα χρειαστούμε ένα κιλό πράσα, λάδι, δυο τρία καρότα, ένα ματσάκι σέλινο, λίγο μάραθο, ένα ξερό κρεμμύδι, δυο τρεις μέτριες πατάτες, αλατοπίπερο, λεμόνι και αλεύρι για το αλευρολέμονο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι να μαραθεί και προσθέτουμε τα πράσα κομμένα ροδέλες, τα καρότα επίσης και το σέλινο, με τον μάραθο ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες.
Αφήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς να ανακατεύουμε και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό.

Αν το κάνετε σε χύτρα ταχύτητας, αφού τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και λίγο νεράκι κλείνουμε τη χύτρα για μισή ώρα και μόλις την ανοίξουμε κάνουμε το αλευρολέμονο.
Το αλευρολέμονο γίνεται στο μούλτι, θα βάλουμε μέσα τον χυμό από ένα μεγάλο η δυο μικρά λεμόνια, μια γεμάτη αρκετά, κουταλιά της σούπας αλεύρι, θα τα χτυπήσετε καλά, μετα θα βάλετε και ζουμάκι από το φαγητό, θα το ξαναχτυπήσετε, θα το ρίξετε στο φαγητό, θα το αφήσετε να πάρει δυο βράσεις να πήξει κι είναι έτοιμο, είναι φαγητό όνειρο!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα