back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης στον Έβρο: Δεν δικαιολογείται εφησυχασμός και προεξόφληση εκλογικού αποτελέσματος

Διαβάστε επίσης

Να μην χαθεί ούτε μία ψήφος, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη, την οποία επισκέφθηκε νωρίτερα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στον Έβρο.

«Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός και καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι “η αποχή είναι ήττα της Δημοκρατίας¨, ενώ απυθυνόμενος κυρίως στους νέους, τους παρότρυνε «να μη χαραμίσουν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον οργής, αλλά δεν έχουν ρόλο να παίξουν στη νέα φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε».

Επανέλαβε εξάλλου ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι το σχέδιο για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, αλλά και τη στήριξη και προστασία των εργαζομένων και υπογράμμισε ότι “καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς και που φροντίζει τους εργαζομένους της».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “η δεύτερη πενταετία της κρίσης ήταν αχρείαστη»,ενώ σχολίασε ότι «τέτοια εποχή, ακριβώς πριν από 4 χρόνια, έκλειναν οι τράπεζες και κάποιοι έκαναν την περήφανη διαπραγμάτευση και το κάλπικο δημοψήφισμα για να κάνουν τελικά το “όχι”, “ναι” και να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τους Έλληνες».

«Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή μας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Σουφλί και την Ορεστιάδα απ’ όπου αναφέρθηκε στις “σημαντικές διαπραγματεύσεις που έχουμε να κάνουμε στην Ευρώπη την επόμενη μέρα», σημειώνοντας ότι αυτές αφορούν “την κοινή αγροτική πολιτική, αλλά και κρίσιμα εθνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου θα χρειαστούμε την αρωγή της Ευρώπης για τη φύλαξη των συνόρων μας”. “Αυτές τις διαπραγματεύσεις ξέρουμε να τις κάνουμε εμείς στην Ευρώπη», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε εκ νέου ότι η ένταση που έχει προκληθεί στα ελληνοτουρκικά με αφορμή τις παραβιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας, της κυπριακής ΑΟΖ, είναι ζήτημα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε πως “εάν η Τουρκία συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά βάναυσης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι τέτοιες πράξεις δεν μπορούν να μένουν χωρίς αντιμετώπιση».

Μιλώντας τέλος στο Διδυμότειχο για τους λόγους για τους οποίους ζητά από τους πολίτες ισχυρή εντολή για την επόμενη ημέρα υποστήριξε ότι “αν την επόμενη μέρα η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά, δεν έχουν ισχυρή εντολή, εκ των πραγμάτων θα μπούμε σε περιπέτειες ή δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, με την ταχύτητα και με την αποφασιστικότητα την οποία θέλουμε».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα