back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Για δεύτερη μέρα η Γαλλία καίγεται από τις εντυπωσιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και προσπαθεί να βρει τρόπους να αμυνθεί απέναντι στον καύσωνα.

Πάνω από 50 πόλεις βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό από χθες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που συχνά ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, ο καύσωνας θα φτάσει στο ζενίθ του την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ από την Κυριακή η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή και ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Από χθες πολλές πισίνες έχουν αλλάξει το ωράριό τους και μένουν ανοιχτές έως αργά το βράδυ ενώ ειδικοί κλιματιζόμενοι χώροι έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για να φιλοξενήσουν όσους δεν διαθέτουν κλιματισμό στο σπίτι τους.

Παράλληλα, οι εξετάσεις των μαθητών που ήταν προγραμματισμένες για Πέμπτη και Παρασκευή, αναβλήθηκαν για την επόμενη βδομάδα σε όλη την Γαλλία.

Τα τρένα και τα μετρό αποφάσισαν να διαθέτουν δωρεάν εκατοντάδες χιλιάδες παγωμένα μπουκάλια νερό στους επιβάτες όπως και έτοιμα γεύματα.

Σύμφωνα με τις μεγάλες εταιρίες πώλησης ηλεκτρικών συσκευών, οι πωλήσεις κλιματιστικών και ανεμιστήρων αυξήθηκαν κατά 300% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα