back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΔΕΗ εξασφάλισε δάνειο 160 εκ ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα

Διαβάστε επίσης

Δάνειο 160.000.000 ευρώ εξασφάλισε η ΔΕΗ από την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια Τράπεζα» – Black Sea). Η Δανειακή Σύμβαση, η οποία υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Σκοπός του υπό δανειοδότηση έργου είναι η ανάπτυξη υποδομών δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης Τάσης (ΜΤ) και Χαμηλής Τάσης (ΧΤ), συμπεριλαμβανομένων και Υποσταθμών Διανομής ΜΤ/ΧΤ. Τα συγκεκριμένα έργα εκτελούνται σε όλη την επικράτεια και αφορούν κρίσιμα έργα δικτύου μικρής κλίμακας.

Η ΔΕΗ, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, θα πρέπει να ενημερώνει εγκαίρως και σε κάθε περίπτωση προ διαστήματος 10 εργάσιμων ημερών από την εκάστοτε καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, το Ελληνικό Δημόσιο, με επιστολή, αιτούμενη την καταβολή από αυτό των οφειλόμενων ποσών.

Η προμήθεια υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου καθορίζεται στο 1,5% για την παρεχόμενη εγγύησή του, την οποία η ΔΕΗ θα καταβάλλει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, αποτελεί παγια στρατηγική της ΔΕΗ ανάπτυξη νέων γραμμών χρηματοδότησης. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη Δανειακή Σύμβαση σε αυτή τη συγκυρία της καταστροφολογίας για το μέλλον της επιχείρησης, καταδεικνύει την εμπιστοσύνη τόσο προς τη ΔΕΗ όσο και προς τη χώρα. «Η ΔΕΗ υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα 792 εκατ. Ευρώ για φέτος και η Black Sea μας διευκολύνει στον εκσυγχρονισμο των δικτύων διανομής» επεσήμανε ο επικεφαλής της ΔΕΗ.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα