back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΤΑ βολεύει πλήρως της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Βολές κατά της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με αφορμή την επίσκεψη της στα ΕΛΤΑ στον Πειραιά εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά η οποία κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους εργαζόμενους των Ελληνικών Ταχυδρομείων τόνισε μεταξύ άλλων: οτι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς στα ΕΛΤΑ όχι μόνο δεν σεβάστηκε την πολύχρονη προσφορά του Οργανισμού αλλά αντιθέτως έμπρακτα υπονόμευσε την ίδια την υπόσταση του.

Με αποκορύφωμα -όπως είπε- η κ. Γεννηματά την ένταξη των ΕΛΤΑ -μαζί με όλη την δημόσια περιουσία- στο Υπερταμείο της υποτέλειας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των Ταχυδρομείων.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανικανότητα, ανεπάρκεια και κακοδιοίκηση σε οτι αφορά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λέγοντας μάλιστα οτι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν ειδικότερα για:

1ον) Την αναστολή της απογευματινής λειτουργίας 60 ταχυδρομικών καταστημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε τουριστικούς προορισμούς, εν μέσω μάλιστα του θέρους. Μόνο στο Νομό Αττικής τα διαφυγόντα έσοδα υπερβαίνουν τις 500χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

2ον|) την απώλεια της αλληλογραφίας σειράς εταιρειών του Δημοσίου, όπως ΕΥΔΑΠ, ΕΟΠΥΥ , των διαβατήριων της Ελληνικής αστυνομίας λόγω λαθών και κακών χειρισμών της διοίκησης των ΕΛΤΑ.

3ον) την ζημιά στην φήμη και την αξιοπιστία των ΕΛΤΑ, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με την ΔΕΗ, που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο εμπορικό πλήγμα για την επιχείρηση και 4ον) την δραματική συρρίκνωση των εσόδων του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανταποκριθεί σε σύγχρονες ζωτικής σημασίας δραστηριότητες .

Παράλληλα η Φώφη Γεννηματά δεσμεύθηκε για συντονισμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, τις οποίες εξειδίκευεσε ως εξής:

Την ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ στην μητρική εταιρεία, γιατί αυτή είναι η προοπτική για το μέλλον του Οργανισμού. Την ένταξη των ΕΛΤΑ στα προγράμματα ΕΣΠΑ για έργα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του δικτύου τους. Τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ. .Την ανάπτυξη δράσεων καινοτομίας που θα βάζουν τον ΕΛΤΑ στο χώρο της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της ανάπτυξης χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα