back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εικόνες 360 μοιρών από σταθμούς Μετρό και Τραμ στους ψηφιακούς χάρτες της Google

Διαβάστε επίσης

Έστω και με σημαντική καθυστέρηση, η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κάνει ένα ακόμη «ψηφιακό βήμα», που για τις περισσότερες χώρες της ΕΕ αποτελεί πλέον «ρουτίνα».

Περίπου 300 τεχνικά άρτιες φωτογραφίες 360 μοιρών από όλους τους σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ, ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από την ΣΤΑΣΥ και αναρτώνται στους ψηφιακούς χάρτες Google Maps/ Google Street View.

Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αντιλαμβανόμενη ότι πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος ενημέρωσης, πλοήγησης- δρομολόγησης στις μητροπόλεις όλου το κόσμου, ξεκίνησε πριν από 8 μήνες το τεράστιο έργο καταγραφής των σταθμών με φωτογραφίες 360 μοιρών».

Είναι γεγονός πάντως ότι στο διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησαν από τις πρώτες αναρτήσεις σφαιρικών φωτογραφιών (360 μοιρών) στο διεθνές χαρτογραφικό σύστημα Google Maps/ Google Street View, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου εξυπηρετήθηκαν, βοηθήθηκαν και δρομολογήθηκαν χρησιμοποιώντας τις σφαιρικές φωτογραφίες των σταθμών του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Την καλοκαιρινή περίοδο οι ψηφιακές «επισκέψεις» στους σταθμούς του δικτύου της ΣΤΑΣΥ αυξάνονται με καταιγιστικό ρυθμό, καθώς τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας είναι πλήρως εξοικειωμένοι με την ψηφιακή δρομολόγηση μέσω των χαρτών της Google, αφού στις χώρες τους θεωρείται ως «καθημερινότητα» αυτό που στην Ελλάδα παρουσιάζεται τώρα ως «καινοτομία».

Μέσα στον Ιούνιο οι θεάσεις του σταθμού «Σύνταγμα» ξεπέρασαν τις 400.000 θεάσεις, ενώ οι επίσημα αναρτημένες από την ΣΤΑΣΥ φωτογραφίες είχαν πάνω από 100.000 θεάσεις. Αντιστοίχως περίπου 40.000 θεάσεις είχαν οι 360 μοιρών φωτογραφίες της ΣΤΑΣΥ του σταθμού της Ακρόπολης και περίπου 32.000 της Ομόνοιας.

Όπως τονίζει η ΣΤΑΣΥ, με την ανάρτηση των σφαιρικών φωτογραφιών η εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες»:
– Διευκολύνει τις μετακινήσεις των επιβατών, Ελλήνων και ξένων, στο δίκτυό της.
– Δίνει σαφή εικόνα – πληροφόρηση από τις εισόδους – εξόδους και τις πλατφόρμες.
– Πιστοποιεί την αρτιότητα των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών διεθνώς
– Βελτιώνει τη σύγχρονη εικόνα των ψηφιακών της υπηρεσιών και προάγει με διαδραστικό τρόπο την παρουσία της στο χαρτογραφικό σύστημα που χρησιμοποιεί όλος ο πλανήτης.

Ενδεικτικά links στο Google Maps:

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
https://goo.gl/maps/FHAnB1yJ6hTeo4qy7
https://goo.gl/maps/rQdXm9xir59YLCmc7

ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
https://goo.gl/maps/3ziiqP94jBhCPKXGA
https://goo.gl/maps/whvdEPtd1vjaSFdC8

ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ
https://goo.gl/maps/xCRsVS3qoQQpUTWz8

ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
https://goo.gl/maps/yHZihZzcU3jSbjmbA

ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ (ΤΡΑΜ)
https://goo.gl/maps/JTR59C2HZAYGFMqd7

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα